Goedemorgen Bitcoin: Presidentskandidaat VS noemt BTC de perfecte valuta

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance verliest marktaandeel na schrappen van 'zero fees'

Recente gegevens onthullen een afname in Binance's marktaandeel sinds het handelsplatform besloot om de kosteloze bitcoin-handel te stopzetten.

De populairste bitcoin handelsparen van de cryptobeurs hadden tijdelijk geen handelskosten. Dat bekent dus goedkoop handelen, wat logischerwijs interessant is voor veel mensen in de markt.

Het medio mei gepubliceerde rapport van CCData toont aan dat het marktaandeel van Binance in april, voor de tweede opeenvolgende maand, daalde tot 46,3% - het laagste sinds oktober 2022. Het gaat om hun aandeel in de spotmarkt.

Coinbase start volgende week met derivatenbeurs

De Coinbase Derivatives Exchange start op 5 juni 2023 met het aanbieden van perpetual future contracten voor bitcoin.

De grootste Amerikaanse cryptobeurs kondigde enkele weken geleden aan om een apart platform te lanceren voor derivatenhandel. Het is gereguleerd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en alleen te gebruiken voor niet-Amerikaanse institutionele klanten.

De nieuwe onderneming kreeg vorige maand ook goedkeuring van de financiële toezichthouder van Bermuda, de Bermuda Monetary Authority (BMA).

Het platform zal op 5 juni zal starten met het aanbieden van twee type contracten: Coinbase Bitcoin (BTI) en Coinbase Ether (ETI). De producten hebben een vaste grootte van 1 BTC en 10 Ether.

Robert F. Kennedy noemt bitcoin de perfecte valuta

Wij weten het natuurlijk al langer, maar Robert F. Kennedy Jr. lijkt ook ontdekt te hebben dat bitcoin de "perfecte valuta" is. In een recent interview met TheStreet Crypto zegt Kennedy Jr. dat er mogelijkheden moeten zijn voor Amerikanen om te ontsnappen aan de inflatie in bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar.

Kennedy Jr. is overigens kandidaat om in 2024 de president van de Verenigde Staten te worden, wat dit soort opmerkingen kan verklaren.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...