Goedemorgen Bitcoin: prijs daalt na uitspraken Powell

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

$100 biljoen aan waarde verstuurd met het bitcoin netwerk

Number go up, is een bekend gezegde met bitcoin. Hoewel deze uitspraak doorgaans over de prijs gaat, kun je het wel bij meer metrics gebruiken. Zo ook wat betreft ‘de totale waarde die met het bitcoin netwerk is verstuurd’. Deze statistiek is door de $100 biljoen geschoten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

David Puell, een analist bij ARK Invest, komt met deze cijfers naar buiten. Hij beweert dat er meer dan $100.000 miljard aan waarde is verstuurd via de bitcoin blockchain.

Hij gebruikt de statistieken van analysebedrijf Glassnode.

Bitcoin daalt na uitspraken van Jerome Powell

De voorzitter van de Federal Reserve (Fed) zorgt weer eens voor onrust op de financiële markten. Jerome Powell gaf aan dat de rentetarieven van de centrale bank van de VS nog verder kan gaan stijgen.

De koers van bitcoin komt tot stand door wereldwijde handel. Het sentiment in de rest van de wereld heeft ook invloed op de prijsontwikkeling van BTC. Een van de belangrijke nieuwtjes is elke keer weer de beslissing van de Fed. Een hogere rente betekent dat geld duurder wordt om te krijgen, kort gezegd.

De markt begon al met een daling, maar rond het nieuws vanuit Powell en consorten zakte de koers nog verder terug tot rond een prijs van $20.600.

Thaise energiemiljardair richt zich op crypto

De cryptomarkt verwelkomt weer een nieuwe miljardair. Deze keer gaat het om Sarath Ratanavadi, CEO van Gulf Energy, zo maakt persbureau Bloomberg bekend. Volgens de 57-jarige topman van dit Thaise energieconcern is de ‘cryptomarkt nog steeds gezond’ en ‘zit er nog enorm veel potentie’ in.

De op een na rijkste persoon van Thailand wil de komende maanden zijn crypto-gerelateerde investeringen uitbreiden. Ondanks de huidige bearmarkt en het strenge regime voor de cryptohandel in zijn thuisland. Ratanavadi gaat zijn geld niet alleen steken in de liquide assets zoals bitcoin, maar gaat ook investeren in start-ups en scale-ups in de industrie.