Goedemorgen Bitcoin: prijs naar $16.575

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hedgefonds deelt problemen: ‘Helft van vermogen staat bij FTX’

Het crypto hedgefund genaamd Galois zit in de problemen. Het bedrijf
heeft een groot deel van hun vermogen bij FTX staan. Dat meldt de Financial Times.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de zomer van 2022 had Galois Capital voor $200 miljoen aan vermogen onder beheer. Bijna de helft staat nu dus vast bij het inmiddels failliete FTX. FTX hoopt met een zogenaamde Chapter 11 bankruptcy nog te redden wat er te redden valt.

Directeur van Binance: ‘FTX heeft niets wat wij niet hebben’

Changpeng Zhao (CZ) van Binance benadrukt dat de industrie vertrouwen terug moet winnen. CZ had een presentatie op het Indonesia Fintech Summit. En daar ging het, uiteraard, over de perikelen rondom FTX.

Bitcoin prijs zakt onder $17.000

De afgelopen 24 uur is de bitcoin koers onder de $17.000 gezakt. Op de Bitstamp grafiek tikte de prijs $16.575 aan. De laagste koers van de afgelopen dagen is $15.632 op donderdag 10 november, waarna de koers herstelde tot $17.496 op vrijdag.

De afgelopen twee weken heeft de bitcoin koers 20% ingeleverd, getuige de grafiek hieronder. Het FTX-drama speelt de grootste cryptomunt van de markt ook danig parten.

bron: CryptoCompare
bron: CryptoCompare
Lees meer over:
FTXgoedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...