Goedemorgen Bitcoin: Prijs schiet door $21.000

Goedemorgen Bitcoin: Prijs schiet door $21.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerika zoekt miljarden om Silicon Valley Bank te redden

De Silicon Valley Bank (SVB) is op 10 maart 2023 ingestort, en de Amerikaanse autoriteiten zijn nu bezig met het nemen van "materiële actie" om de impact op het banksysteem te beperken. Zoals de bank al doet vermoeden heeft het veel banden met techbedrijven in met name Silicon Valley. Ook veel bitcoin- of cryptobedrijven zijn direct of indirect slachtoffer van het omvallen van de bank. Dat meldt Reuters.

Dalende reserves Amerikaanse banken brengen economie in gevaar

De bankreserves in de Verenigde Staten hebben sinds de piek van december 2021 van 4,3 biljoen dollar een gigantische tik omlaag gekregen van 1,3 biljoen dollar. Bankreserves zijn de tegoeden die banken bij de Federal Reserve moeten aanhouden. Tot deze bankreserves behoren ook bankdeposito's, die daalden omdat klanten op zoek gingen naar meer renderende alternatieven voor hun geld.

'Whales kochten de bitcoin dip onder $20.000'

De bitcoin prijs is flink hersteld boven de $20.000. Volgens analysebureau Santiment zijn het vooral grote entiteiten die de dip aan het kopen zijn.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan