Goedemorgen Bitcoin: printer van Tether blijft even stil

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Tether in de markt blijft steken op $64 miljard, dit is de reden

De voorraad Tether (USDT) in de bitcoin markt blijft steken bij $64,25 miljard in de markt juni. Dat blijkt uit cijfers van The Block. Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stablecoins zijn cryptomunten die gedekt zijn door fiat valuta zoals de Amerikaanse dollars. Het voordeel van stablecoins: de transactie lopen over de rails van de blockchain. Dat is sneller en goedkoper dan bancaire transacties via bijvoorbeeld SEPA.

Chinese miners in de problemen na opleggen stroomverbod door provincie Sichuan

De hash rate van enkele grote bitcoin mining pools in China is met ongeveer 37 procent naar beneden gevallen. Binnen de provincie Sichuan zijn alle energiebedrijven geïnstrueerd te stoppen met het voorzien van stroom aan bitcoin miners.

Het nieuws over het stroomverbod kwam gisteren naar buiten na een vergadering tussen het landelijke Wetenschaps- en Technologiebureau en het Sichuan Ya’an energiebureau. Energiebedrijven in de provincie hebben tot vandaag de tijd gekregen om de stroomvoorziening richting de bitcoin miners af te sluiten.

Bitcoin penthouse in Veghel niet verkocht voor 21 BTC

In april groot in het nieuws: een luxe appartement in Veghel verkocht voor maar liefst 21 bitcoin, destijds een bedrag van circa 1 miljoen euro. Niets bleek minder waar, want de deal is niet doorgegaan, zo bericht Omroep Brabant. De koper is afgehaakt door de dalende bitcoin prijs.

Spoiler: het complex wordt nu verhuurd en de huurpenningen worden in euro’s afgetikt.

Eind april kon deze de penthouse in hartje Veghel kopen voor 21 bitcoin, maar de markt zag er compleet anders toen het koopcontract getekend moest worden. Tegen de huidige koers zou de koper 35 bitcoin voor het stulpje moeten ophoesten en daar zag deze vanaf.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...