Goedemorgen Bitcoin: Rabobank beschuldigd van machtsmisbruik

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikaanse senator koopt voor minstens $50.000 aan bitcoin

De Amerikaanse senator Cynthia Lummis kocht eerder dit jaar voor minstens $50.000 aan bitcoin (BTC). De politica uit Wyoming staat bekend als pro-bitcoin en zet daar als senator ook op in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vrouw is al jaren een prominente bitcoiner. Naar eigen zeggen kocht ze al bitcoin in 2013 tegen een prijs van $330 per stuk. Politici in dit soort posities moeten aankopen en investeringen vaak melden. Denk aan aankopen van aandelen, maar ook investeringen in bitcoin horen daar bij.

Rabobank vertoont machtsmisbruik volgens Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland

De Rabobank wordt beschuldigd van machtsmisbruik door de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL). De groep stapt naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dat vertelt voorzitter Patrick van der Meijde tegenover RTL Z.

Klanten van de bank mogen geen bitcoin kopen via een zakelijke rekening.

VBNL is een belangenvereniging die zich inzet voor de industrie rondom bitcoin in Nederland. Via de ACM hoopt Van der Meijde ervoor te zorgen dat klanten van bitcoinbedrijven in Nederland gewoon gebruik kunnen maken van de diensten van de verschillende brokers, beurzen en andere bedrijven.

SEC keurt nieuw soort Bitcoin ETF goed

De Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) heeft een nieuw type indexfonds goedgekeurd.

Het betreft goedkeuring van de Volt Crypto Industry Revolution & Tech ETF, die beleggers exposure geeft in bitcoin bedrijven.

Hoe werkt het? Je koopt een aandeel in deze ETF en lift mee op de beursprestaties van bedrijven die bitcoin op hun balans hebben staan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!