Goedemorgen Bitcoin: race naar VIP-status op Binance door handelskosten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Handelskosten van nul zorgen voor race naar VIP-status op Binance

Binance-directeur Changpeng Zhao reageert op de onrust rondom ‘wash trading’ op de cryptobeurs. Handelaren op Binance gebruiken de lage handelskosten om voordelen te verdienen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance kondigde eerder deze week zero fees aan. Een mooie geste (en marketingstunt), maar het heeft ook gevolgen voor andere onderdelen van de beurs. Voor grote klanten heeft Binance een aantal voordelen, verdeeld onder zogenaamde VIP-perks.

‘Grote bitcoin-lening van Tether aan Celsius is geliquideerd’

Tether heeft een bitcoin-lening aan Celsius geliquideerd. Laatstgenoemde zit in financieel zwaar weer. Volgens Paolo Ardoino, CTO bij Tether, ging het om een lening met voldoende onderpand.

Tether heeft de bitcoin die zij ontvingen verkocht. De dekking zorgde er voor dat. Volgens Tether was er zelfs nog een deel van het onderpand over. Dat hebben zij naar eigen zeggen teruggestuurd naar Celsius.

Celsius is een van de cryptobedrijven dat simpelweg haar rekeningen niet meer kan betalen. Na recente marktontwikkelingen en rampzalige beslissingen (en beloftes) kunnen verschillende partijen fluiten naar hun geld. Tether ging een lening aan met Celsius met bitcoin als onderpand, hierdoor blijven de verliezen beperkt.

Bitcoin Core heeft met Gloria Zhao een nieuwe maintainer

Vlak nadat Bitcoin Core-maintainer Pieter Wuille zich heeft teruggetrokken uit zijn rol als beheerder van de bitcoinsoftware, is er alweer een nieuwe ontwikkelaar aangesteld: Gloria Zhao.

Een week geleden opende Zhao een pull-request op Github waarin het voorstel te lezen is. Al snel kreeg het voldoende ACK’s, wat staat voor acknowledgements, van andere developers om dit plan door te voeren.

Daarmee is Gloria Zhao (van wat bekend is) de allereerste vrouwelijke maintainer van Bitcoin Core. Deze software is door Satoshi Nakamoto zelf in het leven geroepen, en sinds 2009 zijn er honderden ontwikkelaars bezig om deze code te verbeteren.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...