Goedemorgen Bitcoin: Rente in VS in maart 2023 naar 5%?

297 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Markt verwacht Amerikaanse rente van 5% in maart 2023

De Amerikaanse rente is al maanden het belangrijkste onderwerp van gesprek binnen de bitcoin-wereld. Het zijn namelijk de renteverhogingen van de Federal Reserve, waarmee zij de inflatie hopen te bevechten, die de koersen continu verder omlaag duwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu zijn de verwachtingen voor de Amerikaanse rente voor het eerst boven de 5 procent uitgekomen voor deze cyclus. Als we de markt mogen geloven, dan moeten we het in maart 2023 doen met een Amerikaanse rente van 5,010 procent.

Op het moment van schrijven ligt de bovenste range van de zogenaamde Federal Funds Target Rate op 3,25 procent. De volgende FOMC-vergadering, waarin de Federal Reserve rentebesluiten neemt, staat voor 2 november op het programma.

Duitse beurs Nuri stopt, klanten kunnen tot december bitcoin in eigen beheer nemen

Er komt een einde aan de neobank Nuri. Het Duitse bedrijf stond voorheen bekend als Bitwala en gooit nu de handdoek in de ring.

Ze verwijzen naar "onoverkomelijke" uitdagingen waar ze nu mee te dealen hebben. Deze hordes weerhouden de neobank om nieuwe fondsen aan te trekken of iemand te vinden die het bedrijf wil overnemen.

In augustus diende Nuri zijn faillissement in, nadat het ook al 20% van zijn personeel had ontslagen.

De reden was de enorme koersdaling in de cryptomarkt en de problemen bij Celsius. Het leenplatform was een van de belangrijkste zakenpartners van Nuri. Nu Celsius insolvent is gebleken, valt ook voor Nuri het doek.

Ex Celsius-directeur aan de slag bij JPMorgan

Een voormalig directeur van Celsius gaat aan de slag bij JPMorgan.

Volgens Reuters wordt Aaron Iovine het hoofd van een afdeling. Om precies te zijn wordt hij directeur van de 'crypto regulatory policy'. Hij gaat zich dus bezig houden met het volgen van de regeltjes. Hij had een soortgelijke functie bij Celsius.

Celsius staat bekend als kredietverstrekker en platform waar je rente kunt vangen op je bitcoin. Het businessmodel viel echter in duigen toen eerder dit jaar de cryptomarkt als geheel flinke klappen kreeg te verwerken. Celsius heeft op dit moment tal van schuldeisers, klanten kunnen niet meer bij hun geld.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...