Goedemorgen Bitcoin: RSI op dieptepunt

Goedemorgen Bitcoin: RSI op dieptepunt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

RSI van bitcoin zakt door de bodem, meer ellende op komst?

Voor het eerste in de geschiedenis is de Relative Strength Index (RSI) van bitcoin uit een bepaalde range gevallen. Het gaat om de range die loopt van ongeveer 45 tot 42. Normaal gesproken maakte bitcoin in die zone een bodem tijdens bearmarkten, maar nu zijn we er dus vrolijk doorheen gebroken op de maandgrafiek.

CEO ProtonMail twijfelt over aanhouden bitcoin

Andy Yen twijfelt of zijn bedrijf zijn bitcoin gaat verkopen of nog aan blijft aanhouden in deze bearmarkt. Dat zegt de CEO en medeoprichter van Proton in een interview met zakenblad Forbes. Proton is de maker van ProtonMail, een emaildienst die zijn emails versleuteld om de privacy ervan te verhogen.

Proton heeft naar eigen zeggen al minstens vijf jaar btc op de bedrijfsrekening staan. In 2017 is de dienst namelijk begonnen met het accepteren van btc voor haar diensten. Eind 2019 zou het gaan om 1,5 miljoen euro aan bitcoin, maar als privaat bedrijf hoeft Proton zijn bitcoinbezittingen niet openbaar te maken. Vandaar dat het bedrijf ook ontbreekt in de database bitcointreasuries.

Volgens Yen hebben altijd een deel van de kasreserves in bitcoin aangehouden, maar suggereert tegen Forbes dat kan veranderen. 'Er is een intern debat en ik heb daar nog geen antwoord op, ik weet niet zeker of we bitcoin blijven aanhouden of niet'.

Bitcoin 'verslaat' in ieder geval Tesla in 2022

De bitcoin koers is weer redelijk stabiel gebleven, ondanks het feit dat Wall Street vandaag weer in het rood is geopend. Vanaf het begin van het jaar gemeten schrijft bitcoin momenteel ongeveer een min van 60 procent en dat is natuurlijk niet fraai, maar daarmee presteert het nog altijd beter dan het Tesla van Elon Musk.

Het aandeel Tesla heeft namelijk helemaal een dramatisch jaar achter de rug. Over 2022 gemeten staat het aandeel een ruime 72 procent in de min. Volgens Mike McGlone van Bloomberg is het bijna zeker dat bitcoin de strijd van Tesla zal winnen op de lange termijn. "De bijna met zekerheid dalende bitcoin supply versus de stijgende hoeveelheid aandelen Tesla zijn in het voordeel van bitcoin", aldus McGlone.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties