Goedemorgen Bitcoin: Russische centrale bank blijft pleiten voor bitcoinverbod

917 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grote bitcoin fondsen kochten massaal bij in februari

Grote fondsen kopen voor miljoenen aan bitcoin op. Bitcoin ETP’s zijn bezig aan een opmars. De beleggingsproducten krijgen wereldwijd voet aan de grond. We zien dat verschillende bitcoinfondsen meer bitcoin naar zich toetrekken. In februari van 2022 groeide met name de reservers in Canada en Brazilië.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Russische centrale bank houdt voet bij stuk, blijft pleiten voor bitcoinverbod

Bitcoin is uiterst neutraal. Ook ten tijde van de oorlog in Oekraïne komt deze eigenschap weer bovendrijven. Het zorgt voor een hels dilemma voor de Russische centrale bank.

Onlangs riep de regering van Oekraïne op om de crypto-activa van Russische burgers te “saboteren”. Ze zijn (net als de Europese bondgenoten) bang dat men cryptovaluta kan gebruiken om de sancties te omzeilen.

Zwitserland blokkeert 223 Russische bankrekeningen, ook cryptocurrency bevroren

Zwitserland gaat actief accounts blokkeren van Russen die handelen bij een bitcoinbeurs in het land. Daarmee volgt het doorgaans neutrale land het voorbeeld van de Europese buren. Het is een reactie op de gebeurtenissen in Oekraïne.

Let op! Het gaat dus niet om een algeheel verbod voor Russen om te handelen in bitcoin binnen Zwitserland. Het Ministerie van Financiën meldt dat zij 223 Russen de toegang tot hun bankrekening hebben ontzegd. Bij die maatregelen hoort ook het bevriezen van eventuele fondsen bij cryptobeurzen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...