Goedemorgen Bitcoin: ‘SEC klaagt Do Kwon aan’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘SEC klaagt Do Kwon aan’

De Amerikaanse Securities and Exchange
Commission gaat een zaak voorbereiden tegen Terraform Labs, het bedrijf achter stablecoin TerraUSD, meldt Bloomberg. Do Kwon is de bekende oud-CEO van dit cryptovehikel, de eerste dominosteen die vorig jaar omviel.

De SEC gaat onderzoek of het bedrijf achter deze token investeerders heeft misleid. Ze onderzoeken vooral de 1-op-1 koppeling met de Amerikaanse dollar. De SEC gaat ook claimen dat TerraUSD niet bij hen is geregistreerd als een beleggingsproduct.

Hoe zat het model van TerraUSD ook alweer in elkaar? TerraUSD ($UST) was gekoppeld aan een zustertoken Luna, waarvan de prijs door de markt wordt bepaald. 1 UST staat gelijk aan $1 aan Luna, dus het aantal Luna voor 1 UST varieerde, maar een houder zou altijd $1 voor 1 UST terugontvangen. Dit algoritmische experiment ging in mei 2022 faliekant mis, toen de waarde onder de stablecoin onderuit ging.

MicroStrategy haalt bijna $50 miljoen op door verkoop aandelen

MicroStrategy maakt bekend dat het $46,6 miljoen heeft opgehaald via de verkoop van aandelen. In september 2022 ging het een samenwerking aan met met Cowen and Company voor de verkoop van maximaal $500 miljoen aan gewone aandelen.

Het is geen geheim dat het bedrijf van permabull Michael Saylor altijd op zoek is naar meer geld om in bitcoin te stoppen. Er zijn al verschillende keren convertible notes verkocht of op andere manieren leenconstructies aangegaan. Allemaal met hetzelfde doel: meer liquiditeit vinden om in bitcoin te stoppen.

Cowen and Company is een underwriter, een partij die risico van een bedrijf op zich neemt door aandelen of obligaties over te nemen en deze vervoglens onder te brengen bij derden.

Bloomberg: Binance trekt handen af van Amerikaanse projecten, baas CZ ontkent

Er is veel onduidelijkheid ontstaan rondom de positie van Binance in de Verenigde Staten. Bloomberg kopte met de nieuwskop dat de beurs overweegt om zich terug te trekken uit de Amerikaanse markt (met alle VS-gerelateerde tokens en investeringen). Frontman CZ ontkent dit nieuws.

Bloomberg stelt dat Binance overweegt om alle banden met Amerikaanse partijen te verbreken nadat Paxos, een belangrijke bankpartner en uitgever van stablecoin BUSD, in de problemen kwam.

Dit nieuws komt van een anonieme bron, die niet verder geïdentificeerd is. Volgens deze persoon zou de cryptobeurs alle investeringen in de Verenigde Staten heroverwegen. Het zou zelfs overwegen om de USDC stablecoin van haar platformen te schrappen.

Binance heeft niet de juiste papieren om Amerikaanse klanten te bedienen. Daardoor heeft het enkele jaren geleden al een aparte tak opgericht: Binance.US. Maar het ‘oude’ Binance heeft nog steeds veel linkjes met de Amerikaanse markt, waaronder dus via de BUSD en USDC stablecoins.

CEO Zhao reageert snel dat deze berichtgeving NIET waar is. Binance gaat volgens hem níet de US-gebaseerde tokens schrappen. Wel pauzeren ze (tijdelijk) de overnames van failliete Amerikaanse bedrijven, totdat ze hier ook echt goedkeuring voor hebben gekregen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...