Goedemorgen Bitcoin: Signature Bank lijkt volgende cryptobank met problemen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Signature Bank lijkt volgende cryptobank met problemen

Signature Bank is de volgende bank met veel banden met de cryptosector die het moeilijk heeft. De Amerikaanse bank is naast Silvergate Bank een bekende bankpartner in met name het Amerikaanse gedeelte van de bitcoinwereld.

Het aandeel van Signature Bank is met meer dan 10% gedaald nadat Silvergate aankondigde dat het van plan is om de activiteiten af te bouwen. Ook het aandeel van Silvergate kelderde met tientallen procenten. Silvergate Capital Corporation, het moederbedrijf van Silvergate Bank, noemde “recente ontwikkelingen in de sector en regelgeving” als reden voor de aangekondigde sluiting van de bank.

In de praktijk is het een combinatie van hoge rentes, inflatie en verliezen van vorig jaar (mede door de ineenstorting van FTX) die de bank nu parten spelen.

Aandeel Silicon Valley Bank dipt 60%

Eerder deze maand kwam naar buiten dat Silvergate Bank, de bank van de crypto-wereld, in grote financiële problemen zit en eerdaags kwam zelfs naar buiten dat de bank kiest voor vrijwillige liquidatie. Nu lijkt met de Silicon Valley Bank (SVB) het volgende slachtoffer te vallen in het Amerikaanse bankwezen. SVB zit met een behoorlijk gat in de balans, nadat een portfolio van staatsobligaties als een baksteen naar beneden viel als gevolg van de hogere rentes.

Silicon Valley Bank had een portfolio van Amerikaanse staatsobligaties waar het een gemiddelde rente van 1,79 procent op jaarbasis over verdiende. Het probleem is dat die rente ver onder de huidige rente op 10-jarige staatsobligaties van om en nabij de 4 procent ligt. Als gevolg daarvan zijn de obligaties met een rente van 1,79 procent stevig in waarde gedaald.

Cathie Wood van Ark Invest koopt $22 miljoen aan Coinbase-aandelen

Ark Invest heeft neer aandelen Coinbase (COIN) gekocht. De investeerder onder leiding van Cathie Wood heeft nu 9,9 miljoen aandelen in handen met een totale waarde van 575 miljoen dollar, meldt Coindesk.

Om precies te zijn: het bedrijf voegde 301.437 aandelen Coinbase toe aan zijn ARK Innovation ETF (ARKK) en 52.525 aandelen aan zijn Next Generation Internet ETF (ARKW) voor een totaal van meer dan 350.000 aandelen, de grootste eendaagse aankoop dit jaar. In januari kocht het investeringsvehikel 333.637 aandelen.

Het gaat om een aankoop van $20,6 miljoen op basis van de slotkoers van donderdag. Het brengt het totale aantal aandelen dat Ark deze maand kocht op bijna 566.000, meer dan driekwart van het aantal dat het bedrijf in februari kocht.

Het aandeel COIN daalde donderdag met bijna 8% toen de cryptomarkt flink corrigeerde door het faillissement van Silvergate Bank en de macro-omgeving.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...