Goedemorgen Bitcoin: Square koopt voor $170 miljoen aan BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin-bedrijf NYDIG haalt financieel directeur weg bij grootste hedgefonds

NYDIG heeft een grote naam aangetrokken als nieuwe financieel directeur. De Amerikaanse specialist op het gebied van bitcoin handel en custody verwelkomt John Dalby als CFO. Het is een pikante overstap, want Dalby was voorheen werkzaam als CFO van Bridgewater Associates. Dat is het grootste hedgefonds van de wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin industrie groeit. En bij die groei horen ook topsalarissen voor dit soort posities en bedrijven. NYDIG is voor Dalby interessanter dan een groot hedgefonds, en dat is opvallend.

Bitcoin fonds haalt 1 miljard Canadese dollars op in 3 weken

Een nieuw bitcoin fonds in Canada haalt in de eerste drie weken direct 1 miljard Canadese dollars op (~ $823 miljoen). Het gaat om het bitcoin exchange-traded fund van 3iQ en CoinShares. Dat maken de bedrijven bekend in een persbericht.

Dit is het vierde bitcoin fonds genoteerd aan de Toronto Stock Exchange (TSX).

Square koopt voor $170 miljoen aan Bitcoin en heeft ruim 8.000 BTC in kas

Square kocht 3.318 bitcoin in het eerste kwartaal van 2021. Het Amerikaanse techbedrijf kocht voor $170 miljoen aan nieuwe BTC in het eerste kwartaal van 2021. De gemiddelde aankooprijs was $51.235 per bitcoin.

Square kocht eerder al 4.709 BTC voor $50 miljoen in oktober 2020. Die investering is momenteel ruim $265 miljoen waard.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...