Goedemorgen Bitcoin: Square verkoopt voor miljarden aan BTC in 2021

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin dienst levert betaalverwerker Square omzet van $3,51 miljard op

Square behaalde in het eerste kwartaal van 2021 maar liefst een omzet van $3,51 miljard alleen al via hun bitcoin verkoop. Dat blijkt uit een publicatie waarin de omzet en andere financiële cijfers van de betaalverwerker zijn gedeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Square is in de Verenigde Staten een echte concurrent geworden van PayPal en Venmo. Met de Cash App gooien ze hogen ogen, een applicatie waarin ook bitcoin een plekje heeft. Het bedrijf is opgericht door Jack Dorsey, tevens de oprichter van Twitter.

‘Alleen Bitcoin kopen als je bereid bent alles te verliezen’, zegt gouverneur Bank of England

Andrew Bailey, de gouverneur van de Bank of England heeft een harde boodschap voor crypto-investeerders: “Koop ze alleen als je bereid bent alles te verliezen.” Verder gaf Bailey op een persconferentie aan geen intrinsieke waarde te zien in cryptocurrency’s.

Bailey staat erom bekend geen hoge pet op te hebben van bitcoin, want vorig jaar maakte hij al vergelijkbare opmerkingen. Hij vindt dat de woorden crypto en currency niet met elkaar verbonden horen te worden. De gouverneur van de bank geeft de voorkeur aan het meer neutrale “crypto assets”.

Citi denkt aan Bitcoin prijs van $318.000 gaat en gaat er zelf in handelen

Bankgigant Citigroup gaat zich nu ook op de bitcoin – en cryptomarkt begeven. Ze gaan niet alleen voor hun klanten in de assets handelen, maar gaan ook custody en andere diensten zoals leningen aanbieden.

Dat blijkt uit een interview dat de Financial Times met Itay Tuchman, global head of foreign exchange, had. De grootbank ziet de razendsnelle ontwikkeling van cryptovaluta en wil daar ook een graantje van meepikken.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...