Goedemorgen Bitcoin: Stone Ridge stopt met bitcoin fonds

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Jongeren hopen nog steeds miljardair te worden met cryptovaluta

Ondanks – of misschien wel dankzij – de prijsdaling van bitcoin in het afgelopen jaar, blijven cryptobezitters dromen van een leven met villa’s, dure horloges en Lamborghini’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat blijkt uit een onderzoek dat The Harris vorige maand deed onder krap 2.000 Amerikanen. Bijna 70% van de ondervraagde investeerders uit de cryptowereld gelooft dat ze dankzij cryptovaluta miljardairs kunnen worden.

Onder de gebruikers die beweerden dat crypto hen miljarden zou kunnen opleveren, was de meerderheid jongere generatie – millennials of generatie Z.

Stone Ridge stopt met bitcoin fonds

Stone Ridge stopt met hun ‘bitcoin strategy fund’. De fondsbeheerder wil rond 21 oktober alle bezittingen van het fonds liquideren. Dat blijkt uit een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Aandeelhouders in het fonds krijgen hun compensatie in cash. De bedoeling is dat elke investeerder zijn of haar geld terug krijgt.

Het fonds begon met goede hoop in 2019. Het doel was helder: bitcoin futures kopen. Het fonds kreeg de naam ‘NYDIG Bitcoin Startegy Fund’.

Hashrate bereikt nieuw record

Volgens data van Glassnode heeft de rekenkracht van het bitcoin netwerk weer een nieuw record bereikt. Momenteel worden er per seconde zo’n 282 EH ingelegd.

Daarbij moet wel gezegd worden: dit is een ruwe schatting. Elke seconde is de hashrate weer anders en er is niet één centrale database waar je de statistiek kunt uitlezen. Bij verschillende analysebedrijven zul je dus verschillende getallen tegenkomen.

Enfin, de rekenkracht bereikt volgens Glassnode een nieuw record. Elke seconde worden er dus 282 maal 10 tot de macht 18 aantal krasloten gekrast door bitcoin miners. Als je dit uitschrijft is dat 282.000.000.000.000.000.000 hashes per seconde.