Stone Ridge stopt met bitcoin fonds

Venture Capitalists

Stone Ridge stopt met hun ‘bitcoin strategy fund’. De fondsbeheerder wil rond 21 oktober alle bezittingen van het fonds liquideren. Dat blijkt uit een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Aandeelhouders in het fonds krijgen hun compensatie in cash. De bedoeling is dat elke investeerder zijn of haar geld terug krijgt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het fonds begon met goede hoop in 2019. Het doel was helder: bitcoin futures kopen. Het fonds kreeg de naam ‘NYDIG Bitcoin Startegy Fund’.

Er kwam geen echte bitcoin aan te pas, het ging namelijk om contracten die worden gedekt door Amerikaanse dollars. Daarmee kun je wel speculeren op de prijs, maar heb je nooit bitcoin in bezit. Ook voor dit soort partijen biedt deze markt geen garanties. De koers van bitcoin is en blijft volatiel.

Stone Ridge

Stone Ridge zelf stopt als bedrijf niet met bitcoin. Stone Ridge Holdings Group heeft miljarden in beheer en is ook eigenaar van NYDIG. Laatstgenoemde is vooral gericht op het integreren van bitcoin in het traditionele systeem. Het dochterbedrijf heeft honderden klanten in Amerika. Niet voor niets wordt de waarde van NYDIG geschat op $9 miljard.

Fondsen

De bitcoinmarkt is erg interessant voor fondsbeheerders. Er zijn al veel financiële producten op en rondom BTC, maar er lijkt nog ruimte voor meer. Bitcoin is als nieuwe markt interessant voor veel investeerders. Op dit moment is de interesse echter niet bepaald hoog. De prijs in combinatie met een onrustige wereld zorgen er niet voor dat partijen massaal willen vluchten naar bitcoin. Laat staan een bitcoinfonds.

Stone Ridge probeerde het met futures, maar je kunt natuurlijk ook ‘gewoon’ bitcoin kopen en dat opslaan. Het grootste fonds die dat doet is het Grayscale Bitcoin Trust. Met een balans van 643.572 BTC is het veruit het grootste bitcoinfonds ter wereld. Het is echter schier onmogelijk voor anderen om dit aantal te evenaren. Grayscale startte al in 2013 met het oppotten van bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...