Goedemorgen Bitcoin: Taproot update komt steeds dichterbij

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Visa toont stappenplan voor Bitcoin: 5 belangrijke ideeën

Bitcoin is een open netwerk waar iedereen diensten op en omheen kan bouwen. Dat geldt ook voor ’traditionele’ betaalverwerkers als Visa. Het bedrijf is natuurlijk bekend van hun creditcards en wil ook in dit nieuwe ecosysteem een belangrijke positie innemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het kwartaalverslag legt directeur Alfred Kelly de plannen op tafel. Hij komt met vijf duidelijke ideeën. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Bitcoin Taproot update: miners hebben 3 maanden om akkoord te gaan

De bitcoin update Taproot staat voor de deur. De upgrade aan het protocol moet zorgen voor goedkopere transacties, meer privacy en meer gebruiksgemak. Het is nu wachten op de bitcoin miners voordat de update er door komt. Miners hebben drie maanden de tijd om aan te geven dat ze akkoord gaan.

Als miners niet akkoord gaan moet er een andere manier van activeren worden gevonden. Taproot is bedoeld om bitcoin nog makkelijker te kunnen programmeren, het buzzword smart contracts dekt de lading prima.

Met deze update wordt bitcoin flexibeler en makkelijker in gebruik. De update is al jaren in ontwikkeling en we zijn nu in de volgende en laatste fase beland: er moet ‘gestemd’ worden.

“Bitcoin is walgelijk”, zegt de bekende belegger Warren Buffett (90)

Warren Buffett (90) heeft nog steeds hélémaal niets met Bitcoin. Dat blijkt uit een recente uiting van de bekende belegger en oprichter van Berkshire Hathaway, een bekend investeringsfonds.

Hij vindt bitcoin maar walgelijk, misselijkmakend zelfs.

De bitcoin koers is dan ongekend gestegen de afgelopen 12 maanden (+529%), dat geeft criticasters juist nieuwe brandstof voor kritiek. Twee bekende beleggers die niet van BTC gediend zijn
Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway en zijn rechterhand, Charlie Munger (97).

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...