Goedemorgen Bitcoin: grote reuzenstap naar grote update van het protocol

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

'IMF wil gesprek met president van El Salvador over Bitcoin'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil in gesprek met de president van El Salvador. Het onderwerp van gesprek is hoogstwaarschijnlijk bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het land in Midden-Amerika maakte als eerste land ter wereld een opmerkelijke stap: president Nayib Bukele Ortez introduceerde een wet waarmee bitcoin een wettelijk betaalmiddel is. Dat houdt in dat bitcoin naast de Amerikaanse dollar komt te staan, als volwaardige valuta in het land.

Grootste Bitcoin update in jaren komt er aan: Taproot bevestigd

De grootste update van Bitcoin van de afgelopen vier jaar is er officieel doorheen gekomen. Gisteren behaalde het netwerk genoeg aantal 'stemmen' van miners om de Taproot-upgrade te activeren.

Elke twee weken (2016 blocken in de blockchain) kalibreert het netwerk zich: zo blijft er gemiddeld één block van 1 MB komen in tien minuten. Deze periode staat ook wel bekend als een epoch. De Taproot-update gebruikt deze epochs ook om te kijken wat de consensus is onder miners.

Als 90% van de blocken in een epoch signalen vóór de update, is dat het startsein om de software in Bitocin Core te locken. Áls deze lock-in succesvol is, dan wordt Taproot in november operationeel. Er zijn 1815 blocken nodig van de 2016 en dat is nu dus bereikt. In block 687284 was het zo ver: Taproot is locked in!

Bitcoin naar $10.000 in dit jaar? Amerikaanse bookmakers schatten de kans op 60%

Bitcoin (BTC) staat bekend om haar volatiliteit. Mede daarom is het interessant om mee te speculeren en/of op te gokken. US-Bookies.com speelt daar op in met een opmerkelijke weddenschap.

Het wedkantoor geeft een bijzondere optie: je kunt inzette op een bitcoin koers van $10.000 in 2021. De quotering is bijzonder hoog, bijna 60%. Om precies te zijn is het 8/11, of 57,9%.

Twee maanden geleden stond de quotering nog op 1/4. Dat meldt Decrypt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over: