Goedemorgen Bitcoin: ‘Te snelle renteverhogingen zorgen met deze schuldenberg voor chaos’

782 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Markets in Crypto Assets staat op 18 april op de agenda bij Europees Parlement

De Europese Unie staat op het punt om een nieuwe wet aan te nemen die de markt voor cryptovaluta moet reguleren. De verordening heet MiCa, wat staat voor Markets in Crypto-assets. Op 18 april gaat het Europees Parlement in gesprek over deze wet. Een dag later wordt er gestemd.

MiCa is in de praktijk een wettelijk kader met richtlijnen en regels voor bitcoin en dan met name de industrie er omheen. Denk aan meldingsplicht voor bedrijven bij verdachte transacties, transactielimieten, identificatieplicht en bijvoorbeeld regels over het uitgeven van eigen tokens of stablecoins.

Lyn Alden: ‘Te snelle renteverhogingen zorgen met deze schuldenberg voor chaos’

Als je het aan de populaire macro-econome Lyn Alden vraagt is de Federal Reserve veel te agressief geweest met zijn renteverhogingen en is chaos onvermijdelijk. Hierbij verwijst Alden naar de jaren 40 van de vorige eeuw, die volgens haar veel meer lijken op de huidige situatie dan de jaren 70.

“Vanaf nu moet de Federal Reserve kiezen tussen het beschadigen van de Amerikaanse dollar of het beschadigen van kleine banken”, aldus een duidelijke Lyn Alden.

Volgens Alden lijkt de huidige situatie dus vooral op de jaren 40 van de vorige eeuw en zijn de vergelijkingen met de jaren 70 niet goed. In de jaren 70 was er ook sprake van hoge inflatie en moest de centrale bank die ook bevechten met agressieve renteverhogingen. Het grote verschil met de jaren 70 en vandaag, is dat er destijds niet zulke hoge schulden in het systeem waren.

Reclame voor cryptomunten in België aan nieuwe regels gebonden

Reclame voor cryptomunten wordt in België aan nieuwe regels gebonden. Zo moet de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten vooraf op de hoogte worden gebracht van grote advertentiecampagnes, zo stelt deze in dit persbericht.

Uit eigen onderzoek zou blijken dat advertenties voor cryptocurrency’s misleidend zijn. Teveel wordt de indruk gewekt dat je er snel rijk mee kunt worden. Dus bijvoorbeeld beurzen en brokers moet hun (toekomstige) klanten veel gaan wijzen op de risico’s die kleven aan cryptocurrency’s zoals de volatiliteit. Investeerders laten zich echter niet afschrikken voor de afgelopen cryptowinter of de ineenstorting van FTX.

Bitcoin schiet door $28.000, miljardair gaat weddenschap aan | Hup Bitcoin #190

In deze Hup Bitcoin praten we de bitcoinnieuwtjes door van de afgelopen week, er is weer een hoop gebeurd. Luister de aflevering direct hieronder of via Spotify, Apple Podcasts en Anchor:

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...