Goedemorgen Bitcoin: Techbedrijf verkoopt 130 BTC na nepnieuws

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,835.82USD. De afgelopen 24 uur is de prijs met -6.09% veranderd en 19,143,456 is de actuele voorraad aan gedolven bitcoin.

Het belangrijkste nieuws van gisteren kort op een rijtje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Techbedrijf verkoopt 130 Bitcoin na nepnieuws over ‘kritieke fout’

Kopen van bitcoin is één ding, maar je moet ook een sterke maag hebben om BTC vast te houden als de prijs daalt. Een Canadees bedrijf kwam die test niet door. Na een fout bericht over een ‘double spend’ verkocht het bedrijf bitcoin die het in kas heeft.

NexTech AR Solutions is een bedrijf uit Vancouver en ontwikkelt VR- en AR-applicaties en kocht aan het eind van vorig jaar 130 BTC. Inmiddels heeft het beursgenoteerde bedrijf de beslissing genomen om de boel te verkopen met een ‘kleine’ winst van $200.000.

Deze bitcoin mining pool verkocht 10.000 bitcoin per dag

De enorme volatiliteit die we momenteel ervaren met de bitcoin koers is waarschijnlijk te wijten aan het verkoopgedrag van de grootste bitcoin mining-pool F2Pool. Gelukkig bieden de heren en dames van Grayscale flinke weerstand met de enorme hoeveelheden bitcoin die ze dagelijks opkopen.

Het machtige F2Pool heeft naar schatting ongeveer 15% van de hash rate in handen en is sinds 15 januari flink aan het verkopen. Rond 17 januari lag de dagelijkse uitstroom van bitcoin uit de pool op ongeveer 10.000 bitcoin per dag.

Britse politie gaat in beslag genomen Bitcoin nu stallen bij specialisten

Het bewaren en beheren van bitcoin is niet voor iedereen weggelegd. Daar kwam de Britse politie ook achter. Maar daar hebben ze een oplossing voor bedacht. De cryptovaluta die ze tijdens onderzoeken in beslag nemen, worden vanaf nu veilig opgeslagen door Digital Asset Manager Komainu.

Een overeenkomst met de Derbyshire Constabulary van de National Police Chiefs Council (NPCC) bepaalt dat er een custodial nodig was voor deze zaken. Daarom is besloten Komainu verantwoordelijk te maken voor een ‘robuustere’ manier om in beslag genomen cryptocurrency’s op te slaan.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...