Goedemorgen Bitcoin: Tesla heeft ongeveer $1,47 miljard aan BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Tesla heeft geen Bitcoin gekocht of verkocht

Tesla heeft in het afgelopen tweede kwartaal geen bitcoin verkocht of bijgekocht. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die de automaker maandag presenteerde. Het woord bitcoin komt één keer in de rapportage voor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een reactie op de onderstaande kwartaalcijfers doet ook Tesla topman Elon Musk van zich spreken. Hij reageert op een schatting van de bitcoin voorraad in dollars.

In maart dit jaar verkocht Tesla voor 101 miljoen dollar aan bitcoin. Het afgelopen kwartaal moest de automaker een boekkundig verlies laten registreren van 24 miljoen dollar vanwege de koersdaling van de munt.

Politici in VS willen $28 miljard extra belasting halen uit cryptocurrency's

Bitcoiners in Amerika moeten extra belasting betalen. Dat vinden verschillende Amerikaanse senatoren. In een groots plan om de infrastructuur van het land te verbeteren is ook ruimte ingeruimd voor extra belastingen op bitcoin. Dat meldt Bloomberg.

Het gaat naar verluidt om $28 miljard via cryptocurrency belastingen. Volgens Bloomberg is er last minute een extra voorstel ingestopt waardoor er meer belasting geheven kunnen worden op bitcoin.

De $28 miljard is onderdeel van een plan van in totaal zo'n $1 biljoen (!) aan investeringen in de infrastructuur in het land. Het geld gaat met name naar transport en energienetwerken. Dit is nog een voorstel, de plannen zijn er nog niet door.

Amerika zet Bitcoin adres op zwarte lijst

Amerika heeft een nieuw bitcoin adres toegevoegd aan hun zwarte lijst. Het gaat om een adres dat mogelijk banden heeft met terroristen. Dat meldt het ministerie van Financiën in een persbericht.

Om precies te zijn gaat het om een zekere man genaamd Farrukh Furkatovitch Fayzimatov, hij zou geld hebben doorgesluisd naar een militantengroep in Syrië genaamd Hay’et Tahrir Al-Sham.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!