Goedemorgen Bitcoin: IMF waarschuwt voor Bitcoin Standaard

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Tesla maakt $23 miljoen papieren verlies met bitcoin

Tesla heeft in het afgelopen tweede kwartaal geen bitcoin verkocht of
bijgekocht. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die de automaker maandag presenteerde. Het woord bitcoin komt één keer in de rapportage voor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door de dalende bitcoin koers in de maanden mei en juni moest Tesla wel een papieren
verlies slikken van 23 miljoen dollar. Er is dus geen BTC verkocht dan wel bijgekocht. In kwartaal één kocht Tesla voor 1,5 miljard
dollar aan bitcoin. In datzelfde kwartaal is er – tegen een hogere prijs- voor
272 miljoen dollar aan BTC verkocht.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers dit jaar had Tesla op de peildatum
31 maart 2021 in totaal 42.902 BTC. Dat aantal is dus inclusief de verkochte BTC uit kwartaal één.

Amazon ontkent gerucht: we accepteren in 2021 nog geen bitcoin

Amazon ontkent bitcoin (BTC) als betaalmiddel te gaan gebruiken. Eerder deze week meldde het Britse zakenblad City AM op basis van één bron dat Amazon bitcoin als betaalmiddel zou accepteren.

In een gesprek met persbureau Reuters ontkent een woordvoerder van de techgigant dat gerucht. Wél blijft het bedrijf met bijna 200 miljoen maandelijkse gebruikers, de bitcoin markt met interesse volgen. Zo zoeken ze een expert op het gebied van blockchaintechnologie en cryptocurrency’s.

IMF waarschuwt El Salvador voor adoptie bitcoin standaard

Tobias Adrian en Rhoda Weeks-Brown van het Internationaal Monetair Fonds hebben de wereld middels een document gewaarschuwd voor de gevaren van het adopteren van bitcoin als wettig betaalmiddel.

Ze erkennen in het blog de voordelen van digitaal geld in de zin van onder meer het bevorderen van financiële inclusiviteit en snellere betalingen. Maar bestempelen bitcoin als een snelle oplossing die op de korte termijn misschien verleidelijk en eenvoudig lijkt, maar op de lange termijn voor veel problemen kan zorgen.

Adrian en Weeks-Brown zijn zelfs zo sceptisch over bitcoin dat ze geloven dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen die het met zich meebrengt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!