Goedemorgen Bitcoin: trader failliet door aandelen in fonds

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Trader gaat failliet door aandelen in Grayscale Bitcoin Trust

De wereld van bitcoin is keihard. Naast het protocol zelf zijn er inmiddels tal van andere financiële producten waarmee je direct of indirect kunt speculeren op bitcoin. Een van de grootste producten zijn de aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tantra Labs is failliet gegaan (mede) door hun blootstelling aan het aandeel. Het bedrijf bood een risicovol renteproduct aan. Om de hoge percentages te betalen moest er echter wel geld verdiend worden. Het bedrijf is inmiddels failliet en de schuldeisers hebben een bericht gehad van de curatoren over hun rechten.

Mike Novogratz daagt Peter Schiff uit voor bitcoinweddenschap van $1 miljoen

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz heeft Euro Pacific Capital CEO en goldbug eerste klas Peter Schiff uitgedaagd voor een bitcoin-weddenschap ter waarde van 1 miljoen dollar. Peter Schiff heeft zich voor de zoveelste keer negatief uitgelaten over bitcoin en Mike Novogratz is daar helemaal klaar mee.

Volgens Novogratz is het tijd dat Schiff eens achter zijn uitspraken gaat staan door er daadwerkelijk geld op te zetten. De kans dat Schiff ingaat op de uitnodiging van Novogratz is gezien zijn reacties op eerdere voorstellen echter klein.

Aandelen van cryptobedrijven dalen hard door dalende koers bitcoin

Niet alleen de koers van bitcoin daalde de afgelopen dagen hard. Ook de aandelenmarkten hebben het zwaar. Daar zijn bedrijven in de wereld van bitcoin geen uitzondering op.

Sterker nog: het sentiment rondom bitcoin speelt ook een belangrijke rol voor bedrijven die direct of indirect verbonden zijn met de digitale munt.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...