Goedemorgen Bitcoin: transactiekosten schieten omhoog

885 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin betalingen zijn duurste sinds twee jaar geleden

Bitcoin heeft het druk. Althans, de mempool zit tjokvol. Momenteel gaan er zelfs betalingen de blockchain in waar men meer dan 150 sat/vb voor betaalt.

Doordat er tegelijkertijd heel veel betalingen met de mainchain worden gedaan en er slechts ruimte is voor 1 MB per ~10 minuten, is er veel concurrentie om deze schaarse blockruimte.

Gebruikers bieden daarom met transactiekosten tegen elkaar op om in het eerstvolgende block te komen. Dit zorgt ervoor dat de fees op het netwerk gisteren een nieuw hoogte punt bereikten. Het is alweer twee jaar geleden dat je dermate veel sats/vbyte moest neerleggen voor een on-chain transactie.

ECB vindt inflatie nog altijd te hoog en verhoogt rente tot 3,25%

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat de Amerikaanse concullega’s van de Federal Reserve achterna. Wederom verhoogt het team van voorzitter Christine Lagarde de rentetarieven. Ditmaal gaat het om een stijging van 0,25%, wat de rente op 3,25% brengt.

Veel eurolanden hadden het afgelopen jaar te kampen met inflatie van boven de 10%. De ECB moest ingrijpen door kapitaal duurder te maken. Dankzij zeven renteverhogingen sinds juli vorig jaar is de depositorente gestegen van -0,5% tot +3,25%.

Cash App van Square boekt recordomzet van 2 miljard dollar met bitcoin in eerste kwartaal

Block, het fintechbedrijf van Twitter-oprichter Jack Dorsey, rapporteert een verbluffende omzet van 2,16 miljard dollar met bitcoin over het eerste kwartaal van 2023.

Block meldt aan zijn aandeelhouders dat zijn bitcoinomzet met 18% is gestegen ten opzichte van 1,83 miljard dollar in Q4 van 2022 en met 25% ten opzichte van Q1 2022.

De totale winst van Cash App bereikte meer dan 931 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2023, een stijging van 49% ten opzichte van het jaar ervoor. Opvallend is dat de winst van Cash App verbleekt in vergelijking met de brutowinst van het bedrijf, die uitkwam op 1,71 miljard dollar. Block is ook eigenaar van de populaire zakelijke betalingsdienst Square, die een lichte (3,8%) daling van de winst rapporteerde ten opzichte van het vierde kwartaal van 2022.

Bitcoinwhale verplaatst plots meer dan $450 miljoen

Een bitcoin whale heeft plots een enorme hoeveelheid BTC verplaatst ter waarde van meer dan 450 miljoen dollar. Het gaat om een transactie van afgelopen nacht waar tracker Whale Alert gewag van maakt.

De transactie van 15.544 bitcoin kostte slechts 0,000963 BTC, wat overeenkomt met ongeveer 28 dollar op het moment van schrijven.

Het is niet duidelijk wat de bedoeling is van de whale achter de enorme bitcoinoverdracht. Het gaat mogelijk om een interne overboeking tussen twee wallets die eigendom zijn van dezelfde entiteit, of om een overboeking naar een beurs of een andere derde partij.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...