Goedemorgen Bitcoin: Van der Chijs verwacht minder mining in China

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Marc van der Chijs in Hup Bitcoin: ‘Elon Musk is niet meer te vertrouwen’

China gaat de komende jaren het minen van Bitcoin ontmoedigen dan wel uitfaseren. Dat zegt de Nederlandse ondernemer en bitcoiner Marc van der Chijs in een kersverse uitzending van de Hup Bitcoin Podcast.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De in Canada woonachtige Nederlander vierde diverse zakelijke successen in China en spreekt dagelijks zakelijke contacten in het land. Ook staat hij te boek als iemand die de internationale mining industrie goed kent. Zo is hij medeoprichter van de Canadese mining firma Hut 8, waar hij nog steeds aandeelhouder van is.

Bitonic krijgt gelijk van DNB: Bitcoin walletverificatie-eisen zijn van tafel

De Nederlandse Bitcoin broker Bitonic krijgt gelijk van De Nederlandsche Bank (DNB). Het bedrijf gaat zo snel mogelijk het walletverificatie-proces van hun platform verwijderen. Dat meldt Bitonic in een blogpost.

De walletverificatie-eisen betekenen in de praktijk dat klanten van bitcoin beurzen en brokers in Nederland elk bitcoinadres die zij willen gebruiken moeten laten verifiëren. Na een eerdere uitspraak van de rechter wordt het nu makkelijker om bitcoin te kopen.

Bitcoin transacties van $10.000 of meer moeten worden gemeld in Amerika

In Amerika wordt steeds meer duidelijk over de richtlijnen en regels rondom bitcoin. Bitcoiners in het land krijgen te maken met extra regels. Transacties van $10.000 of meer moeten worden aangegeven bij de belastingdienst in het land. Amerikaanse bitcoiners krijgen hiermee te maken vanaf 2023. Dat meldt Bloomberg.

Dit bericht komt van het Amerikaanse ministerie van Financiën (United States Department of the Treasury).

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)