Goedemorgen Bitcoin: Veenendaler opgepakt voor witwassen van miljoenen aan BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Man uit Veenendaal opgepakt op verdenking van witwassen van miljoenen aan bitcoin

Een 39-jarige man wordt verdacht van het 'witwassen van crimineel geld ter waarde van tientallen miljoenen euro's. De politie heeft de man uit Veenendaal in de nacht van 5 op 6 september opgepakt. Er zijn geen exacte bedragen genoemd.

De gestolen bitcoin kwamen op een wallet terecht die gelinkt wordt aan de verdachte. Dat is te lezen op de website van de politie.

Het geldspoor kwam uit een valse update van de populaire Electrum wallet. Laatstgenoemde wallet brengt regelmatig software updates uit. In de wereld van bitcoin betekent dat echter ook dat boefjes hiervan proberen te profiteren.

Arrestatiebevel voor Do Kwon van Terraform Labs in Zuid-Korea

Een rechtbank in Zuid-Korea heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Do Kwon. De oprichter van Terraform Labs heeft een ravage achter gelaten en wordt daarom van alle kanten aangeklaagd.

De rechtbank in Seoel vaardigde een bevel uit tegen Do Kwon en vijf anderen. Ze worden beschuldigd van het schenden van de nationale kapitaalmarktwet. Dat blijkt uit een sms die van de aanklager. Bloomberg brengt het nieuws.

Alle zes personen bevinden zich momenteel in Singapore, aldus de aanklager. Do Kwon heeft niet gereageerd. Intussen is hij op Twitter wel weer actief en ook bezig met nieuwe projecten.

Heeft bitcoin de bodem bereikt? Analist Willy Woo doet zijn verhaal

Willy Woo staat bekend als een analist die op basis van on-chain analyse vaak voor de meer lange termijn zijn verhaal doet. Ditmaal heeft hij enkele interessante grafieken over de staat van de markt en de eerste biedt op dit moment nog weinig hoop. Accumulatie tijdens de bearmarkt is een goede manier om te meten in welke fase van de cyclus we ons bevinden.

De conclusie van Woo op basis van de bovenstaande grafiek is dat er nog te weinig accumulatie heeft plaatsgevonden om van een bodem te kunnen spreken. Dit baseert de analist op de mate van accumulatie tijdens vorige bearmarkten. Als het aan Woo ligt zitten we qua accumulatie iets over de helft van wat nodig is om van een bodem te kunnen spreken.