Goedemorgen Bitcoin: ‘Verbod op bitcoin mining praktisch onmogelijk’

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Russische oppositie: bitcoinverbod is praktisch onmogelijk

De centrale bank van Rusland heeft op 20 januari een rapport gepubliceerd waarin het voorstel staat om de handel in- en het minen van bitcoin te verbieden. In het rapport schrijft de belangrijkste bank van Rusland het volgende:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“De risico’s die bitcoin met zich meebrengt zijn veel groter voor ontwikkelingslanden, waaronder Rusland.”

Het lijkt er echter op dat het voorstel tot een verbod niet universeel geaccepteerd is in het land.

In een publicatie van 22 januari schrijft Pavel Durov, de oprichter van Telegram, onder andere dat een verbod op bitcoin verschillende belangrijke sectoren in de high-tech economie zou platleggen.

Whales sturen bijna 3.000 bitcoin naar Coinbase

Whales stuurden gisteren grote brokken bitcoins naar Coinbase, de belangrijkste beurs van Amerika. Er ging 2.799 bitcoin naar de exchange uit San Francisco in 24 uur, zo blijkt uit meldingen van het Nederlandse Whale Alert.

Het betreft drie transacties van respectievelijk 658 btc, 1.016 btc en 1.125 btc.

$7 aan bitcoin voorgoed verloren gegaan door ’technische fout’

Er is twee weken geleden een klein beetje bitcoin voor altijd verloren gegaan. Het gaat om 0,0002 BTC ter waarde van iets minder dan $7.

Chris Stewart van SuredBits maakt in een blogpost melding van een probleem. Hij is niet zelf de persoon die 0,0002 BTC is kwijtgeraakt, maar hij heeft achterhaald dat iemand anders dit is overkomen. Bewust of onbewust.

Het gaat om een betaling in block 718.448 van 13 januari 2022. Er is een output gecreëerd waarvan het adres onbereikbaar is voor een private key. Hoe kan dit? Je leest het in onderstaand artikel.