Goedemorgen Bitcoin: verbod op mining in Kosovo door noodtoestand

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Besluit over Bitcoin ETF van NYDIG uitgesteld naar 16 maart

De Securities & Exchange Commission heeft opnieuw een besluit over een bitcoin exchange traded fund (ETF) uitgesteld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze keer gaat om het aanvrager NYDIG. De SEC gaat niet eerder dan 16 maart daar een oordeel over vellen. Het nieuws meldt analist Jim Heary op Twitter.

Noodtoestand Kosovo: bitcoinmining verboden

De regering van Kosovo heeft het minen van bitcoin en andere cryptovaluta verboden. Door technische problemen met een grote energiecentrale zijn er tekorten in het netwerk ontstaan. Een van de noodmaatregelen is een tijdelijk verbod op mining.

“Deze maatregelen omvatten het verbieden van de productie van cryptovaluta in de republiek Kosovo, waar alle relevante instellingen verplicht zijn om productielocaties voor cryptovaluta te identificeren en de activiteit in kwestie te stoppen.”

Gebruikers Airbnb willen graag dat bedrijf Bitcoin integreert

Brian Chesky, de CEO van Airbnb, deelde gisteren een aantal mogelijke plannen voor 2022. Althans, hij vroeg aan zijn volgers op Twitter welke verbeteringen zij graag aan het platform zien.

De Amerikaan vroeg aan zijn 400.000 volgers wat het platform het komende jaar moet integreren of implementeren. Naar eigen zeggen hebben zo'n 4.000 mensen gereageerd. Het gros van hen wil graag met cryptovaluta kunnen betalen.

Bitcoin prijs dipt onder $44.000

De bitcoin prijs is woensdagavond flink onderuit gegaan en onder de $44.000 geraakt.

Het had onder meer liquidaties van enkele honderden miljoenen dollars aan futures tot gevolg.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!