Goedemorgen Bitcoin: Voormalig SEC-voorzitter denkt dat spot ETF er gaat komen

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Voormalig SEC-voorzitter: 'SEC kan Spot Bitcoin ETF goedkeuren'

Voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton verwacht dat er een redelijke kans is dat de Securities and Exchange Commission (SEC) een Spot Bitcoin ETF goedkeurt. "We hebben nu instituties die de markt beter kennen dan ieder ander en zijn durven hun namen en reputaties achter bitcoin te scharen. Dat vind ik opmerkelijk", aldus Clayton.

Verder is Clayton gefascineerd door de razendsnelle opkomst van bitcoin.

Aandelen MicroStrategy stijgen 7% na bitcoinrapport Duitse bank

De aandelen van Microstrategy zijn plots met 7% gestegen. Aanleiding is een rapport van de Berenberg Capital Markets, die stelt dat de komende bitcoin halvening een run op aandelen van bitcoinbedrijven gaat veroorzaken

Berenberg Capital Markets is de Amerikaanse dochter van de Duitse private bank Berenberg, daterend uit 1590. Volgens de analisten triggert de komende halving meer vraag naar bitcoin maar ook bedrijven die bitcoin op de balans hebben. Je moet nu ruim 400 dollar voor één aandeel MSTR neerleggen, zo blijkt uit gegevens van Yahoo.

Braziliaanse CBDC kan geld en accounts bevriezen, volgens ontwikkelaar die broncode bekijkt

Een blockchain-ontwikkelaar is in de broncode van de Braziliaanse Centrale Bank Digital Currency (CBDC) gedoken. Hij komt er achter dat hiermee geld en accounts bevroren kunnen worden.

Op 6 juli kwam de broncode van het digitale Braziliaanse real pilot online te staan op GitHub. De Braziliaanse centrale bank plaatste vier kernpunten over de testfase en sindsdien is er een discussie op gang gekomen.

Destijds is duidelijk gecommuniceerd dat het pilotproject betreft en alleen bedoeld is voor gebruik in een testomgeving. De “gepresenteerde architectuur” zou mogelijk nog aangepast worden.

Dat weerhield Pedro Magalhães er niet van om in de broncode te duiken. Met een slim staaltje 'reverse engineering' wist hij enkele features van de CBDC in kaart te brengen.

Het zou onder andere gaan om het bevriezen en deblokkeren van rekeningen, het verhogen en verlagen van saldi, het verplaatsen van valuta van het ene adres naar het andere en het aanmaken (minten) of verwijderen (burnen) van digitale reals die op een specifiek adres staan.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...