Goedemorgen Bitcoin: waarschuwing over oplichters op YouTube

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Google waarschuwt voor bitcoin-oplichters op YouTube

Google waarschut voor hackers die YouTube-accounts stelen om mensen op te lichten. De Google’s Threat Analysis Group deelt een analyse over phishing via filmpjes op hun videoplatform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De boeven proberen accounts met veel volgers te stelen. De accounts worden vervolgens omgebouwd om sprekend te lijken op een bekend merk uit de industrie. Vervolgens zenden ze bijvoorbeeld een interview uit met daar omheen allerlei oproepen om geld te sturen naar bijvoorbeeld bitcoinadressen.

De belofte bij deze video’s is vaak erg simpel: stuur hier een bitcoin heen en je krijgt er twee terug. Uiteraard krijg je geen gratis geld. Sterker nog: als je hier intrapt ben je alles kwijt.

Eerste Amerikaanse bitcoin ETF loopt vanwege populariteit nu al tegen limieten aan

Enkele dagen na de lancering loopt de eerste bitcoin futures ETF al het gevaar dat zijn eigen populariteit het beleggingsproduct in de problemen brengt. De ProShares Bitcoin Strategy ETF (ticker BITO) is namelijk goed op weg om het limiet te doorbreken van het aantal contracten dat ze mogen vasthouden van de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Winkelgigant springt op bitcointrein en laat 200 bitcoin ATM’s installeren

Walmart heeft bij 200 winkels bitcoin pinautomaten geïnstalleerd. De winkelgigant werkt daarvoor samen met ATM-fabrikant Coinstar en serviceprovider Coinme.

Walmart geldt als één van de grootste bedrijven ter wereld gemeten in bruto omzet (~560 miljard dollar in 2021) met ruim 10.000 supermarkten wereldwijd en 2,3 miljoen (!) werknemers. Het is onderdeel van een grotere uitrol, waarbij Coinstar en Coinme ruim 8.000 locaties van een bitcoin ATM kunnen voorzien.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...