Goedemorgen Bitcoin: ‘We moeten de rente waarschijnlijk nog verder ophogen’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Fed-president: ‘We moeten de rente waarschijnlijk nog verder ophogen’

Raphael Bostic, de president van de Atlantic Federal Reserve Bank, zegt dat hij niet verwacht dat de Amerikaanse centrale bank dit jaar al met renteverlagingen op de proppen komt en hij ziet de inflatie helemaal niet zo snel dalen als de markt nu verwacht. “We moeten de rente vanaf dit punt misschien nog verder ophogen”, aldus Bostic.

“Er is nog een lange weg te gaan voordat we de doelstelling van 2,0 procent bereiken, maar we hebben wel degelijk progressie geboekt”, zo gaat Bostic verder.

Mark Yusko: “Bitcoin koers gaat binnenkort uitbreken”

Mark Yusko van investeringsmaatschappij Morgan Creek heeft zijn voorspelling van een crypto-bullmarkt herhaald en zegt dat bitcoin een prachtig technisch patroon laat zien. Hij is van mening dat de huidige prijsdalingen van bitcoin en andere cryptocurrency’s tijdelijk zijn en dat de markt zich zal herstellen. Volgens hem bieden de huidige prijsdalingen een kans om te kopen en dat de prijzen in de toekomst zullen stijgen.

De directeur van Morgan Creek gelooft nu dat een “cryptozomer” waarschijnlijk medio juni van start gaat. “Ik heb een tijdje geleden aangekondigd, op dinsdag 18 april dat de cryptozomer zou komen en het mijn verjaardagscadeau zou worden. Dat we de crypto-equinox zouden krijgen. Maar ik was misschien te vroeg. Misschien is het 15 juni.”

Hardware wallets van Ledger krijgen discutabele nieuwe backup feature

In de nieuwste versie van de firmware voor Ledger hardware wallets zit een nieuwe functie die voor veel twijfels zorgt in de community. Het heet: ‘Ledger Recovery’.

Zoals de naam al aangeeft kun je een soort van extra back-up maken van je seeds of je private key. In de omschrijving staat het volgende:

“Ledger Recovery is een op een ID-gebaseerde key recovery dienst dat een backup biedt voor de Secret Recovery Phrase.”

Wat de dienst in wezen doet, is dat het de private key opdeelt in drie stukken en deze individuele brokken op drie verschillende servers bewaart. Dit gebeurt bij drie custodians: Ledger, Coincover en EscrowTech. Ze gebruiken Shamir Secret Sharing (SSS) om dit op een veilige manier te doen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...