Goedemorgen Bitcoin: Wells Fargo biedt BTC-diensten aan

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bank of America beschrijft 4 potentiële voordelen van Bitcoin-strategie El Salvador

De grote Amerikaanse zakenbank Bank of America heeft het idee dat El Salvador veel kan winnen met de recent geadopteerde Bitcoin-strategie van het land. Met name wat het ontvangen van betalingen vanuit het buitenland betreft, waarbij het land nu veel transactiekosten verliest aan grote betalingsproviders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het rapport van Bank of America schrijven ze onder andere over de potentie om overboekingen vanuit het buitenland te stroomlijnen en de adoptie van digitale financiële dienstlevering in het land.

Wells Fargo biedt rijke klanten Bitcoin aan

De rijkste klanten van Wells Fargo kunnen aan de gang met Bitcoin via de Amerikaanse bank. De bank gaat actief een ‘cryptocurrency portfolio’ managen. Dit is een ander product dan een passief beleggingsfonds waarbij je via een bank of instantie een aandeel koopt. Er wordt actief in- en uitgestapt.

Darrel Cronk, directeur van de investeringstak van de bank, vertelt tegenover Business Insider over hun toekomstplannen. Net als bij vele andere grote Amerikaanse banken is dit vooral gericht op de grote, rijke klanten.

Overheid Finland wil $78 miljoen aan in beslag genomen Bitcoin verkopen

De Finse overheid heeft een poos geleden $78 miljoen aan bitcoin (BTC) in beslag genomen. Dat meldt BusinessAm op basis van bronnen van de douane van Finland. Nu zoekt men een plek in deze satoshi’s te verkopen voor fiatgeld.

Naar verluidt gaat het in totaal om 1.981 BTC. De Finse autoriteiten deden afgelopen week een oproep om een ‘makelaar’ te vinden waar ze deze cryptovaluta kunnen verkopen. Ze willen een ‘permanent mechanisme’ op touw zetten om ook in de toekomst op een veilige en betrouwbare manier bitcoin te kunnen verkopen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!