Goedemorgen Bitcoin: Whales Cashen Massaal BTC uit op $44.000

1630 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nigeria Dumpt Anti-Crypto Wet & Lanceert Nieuwe Stablecoin!

Onlangs heeft de Centrale Bank van Nigeria (CBN) haar strakke anti-crypto beleid herroepen, dat banken verbood om bijna twee jaar lang crypto-gerelateerde transacties te behandelen. Dit valt samen met de inspanningen van Nigeriaanse banken om cNGN, een nieuwe stablecoin, te lanceren.

De CBN merkte op dat de toegenomen wereldwijde interesse en acceptatie van cryptocurrencies een herziening van de strenge restricties, opgelegd in 2021, noodzakelijk maakte.

De Nigeriaanse regulator heeft herziene richtlijnen bekendgemaakt die de normen en voorwaarden voor bankrelaties en het openen van rekeningen voor virtuele munten vaststellen.

BitMEX Oprichter Waarschuwt: ETF’s Mogelijk Bearish voor Bitcoin

Arthur Hayes, de medeoprichter van BitMEX, heeft recent zijn zorgen uitgesproken over de potentiële impact van de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s op de crypto markt. Hij waarschuwt voor het dominante gedrag van grote traditionele vermogensbeheerders zoals BlackRock in de spot Bitcoin ETF markt, wat volgens hem kan leiden tot een scenario waarin deze firma’s een disproportioneel grote hoeveelheid Bitcoin bezitten.

Bearish Signaal voor Bitcoin: Whales Cashen Massaal BTC uit op $44.000

De waarde van Bitcoin heeft een piek bereikt rond $44.000, en het lijkt erop dat grote investeerders, oftewel whales, hun bitcoins verkopen. Een kanaal op Telegram laat zien dat er veel Bitcoin naar de beurzen wordt gestuurd. Dit werd op onlangs gemeld door Onchain Edge, een signaal dat wijst op een mogelijk hoogtepunt voor BTC. In dit artikel nemen we een kijkje waarom deze signalen mogelijk bearish zijn voor Bitcoin.

Op 11, 20 en 22 december werden er opvallende meldingen gemaakt: de gemiddelde hoeveelheid Bitcoin die naar beurzen werd gestuurd was meer dan 15 BTC, met specifieke gemiddelden van 26.96 BTC, 15.56 BTC en 18.15 BTC.

Een andere grafiek van Onchain Edge toont aan dat elke keer als er een grote instroom van Bitcoin naar de beurzen was, dit gebeurde net na een prijsstijging. Hierna volgde vaak een piek in de genoemde zone van $44.000.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...