Goedemorgen Bitcoin: whales kopen bij na grote dip

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Whales kopen bitcoin op na grote dip’

Bitcoin gaat als een speer terwijl het conflict tussen Oekraïne en Rusland in volle gang is. Het is een ontwikkeling die weinigen zagen aankomen, zeker nadat bitcoin in eerste instantie daalde nadat de vlam in de pan sloeg in Oekraïne.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het lijkt erop dat de whales grotendeels verantwoordelijk zijn voor de koerssprong van bitcoin. Tijdens de weg omlaag werd er namelijk grof door hen opgekocht en na verloop van tijd viel de verkoopdruk weg. Het resultaat is een bitcoin koers die in sneltreinvaart richting de 40.000 dollar dendert.

Stemming over Europese regulering MiCA uitgesteld door onrust over amendement

De stemronde van het Parlement van de Europese Unie over uniforme cryptoregulering is uitgesteld. Dat deelt de Duitse Europarlementariër Stefan Berger die nauw betrokken is bij deze zaak.

Het gaat hierbij om MiCA, wat staat voor Markets in Crypto Assets. Over een aantal dagen, namelijk op 28 februari, zou er een stemming plaatsvinden over het rapport. Volgens Berger zijn er echter misstanden ontstaan over de strekking van de beoogde regulering.

Bitcoindonaties aan Oekraïense leger schieten omhoog

Een groep die het leger van Oekraïne ondersteunt, ontving vanochtend, rond het moment dat de invasie begon ineens een abnormaal grote donatie van $400.000, hebben on-chain analisten van Elliptic uitgevonden.

In Oekraïne ontvingen groepen die het leger ondersteunen vorig jaar samen zo’n $570.000 in bitcoin aan donaties. Vandaag is op de dag van de Russische invasie aan één van die organisaties $400.000 in bitcoin verstuurd. Het gaat om de groep “Come Back Alive”, zo melden on-chain analisten van het Britse bureau Elliptic.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...