Goedemorgen Bitcoin: whales verplaatsen 25.000 BTC

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin wallet uit 2013 komt tot leven en verstuurt 321 BTC

Een zeer oud bitcoin
adres is plots weer tot leven gekomen. Op het adres staat 321 bitcoin (BTC), goed voor ruim 15,1 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opmerkelijk: het is 8 jaar en 9 maanden geleden dat dit adres acties was.

Het is onbekend wie er achter de wallet schuilt. Door de transparantie van het bitcoin netwerk is voor iedereen zichtbaar wanneer een adres actief wordt, maar de eigenaar is pseudoniem. Organisaties zoals Whale Alerts houden deze oude wallets in de gaten.

Energieleverancier ontwikkelt miljardencomplex voor bitcoin mining

Energiebeheerbedrijf Lancium tekent contract voor de ontwikkeling van een datacenter van 2,4 miljard dollar waarvan de focus op bitcoin mining en andere energie-intensieve toepassingen komt te liggen. Het plan is om in het eerste kwartaal van 2022 met de bouw te beginnen.

Het in het Amerikaanse Houston gevestigde Lancium heeft voor het bouwen van het data center een samenwerking opgezet met de provincie Taylor County en de stad Abilene. Het idee is om het data center volledig op duurzame energie te laten draaien.

Whales verplaatsen 25.000 Bitcoin (BTC) in korte tijd

De afgelopen 24 uur vallen twee bitcoin transacties op, zo meldt de Nederlandse dienst Whale Alert.

Twee grote transacties laten zien hoe whale entiteiten honderden miljoenen dollars aan bitcoin verplaatsen over het netwerk. Een whale is een on-chain entiteit die de beschikking heeft over 1.000 bitcoin of meer.

  • De eerste transactie betreft 15.052 bitcoin, omgerekend ruim 734 miljoen dollar. De transactie is gezonden naar dit ontvangstadres, waarop ‘alleen’ deze gestuurde hoeveelheid staat. Het verzendadres is nu leeg na deze transactie.
  • De tweede transactie omvat 10.158 bitcoin, omgerekend 495 miljoen dollar. Ook deze is gestuurd naar een vers adres, waar voor de rest niets op is ontvangen behalve deze bitcoin. Ook het verzendadres is nu leeg.