Goedemorgen Bitcoin: whales versturen grote transacties naar beurzen

948 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin whales versturen grote transacties naar beurzen

Het is onrustig in de wereld, maar het netwerk van bitcoin draait gewoon door. We bekijken 3 opmerkelijke statistieken van het netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin miners verdiende in februari 2022 voor $1,06 miljard aan bitcoin. Veruit het grootste deel van de beloning komt voort uit de bloksubsidie.De meeste van deze inkomsten kwamen van de bloksubsidie ​​($ 1,05 miljard) en slechts een klein deel van transactiekosten ($ 12 miljoen).

Opvallende trend op de bitcoin blockchain: all-time high coins zijn alweer verplaatst

Geldstromen op de bitcoin blockchain zijn openlijk in te zien en te analyseren. Als je deze data van vandaag bekijkt en vergelijkt met die van enkele maanden geleden, zien we een opvallende trend. De meeste mensen die rond de all-time high bitcoin kochten, hebben hun coins inmiddels alweer verplaatst.

Inflatie in Nederland nog steeds hoog: +7,2%

De inflatie in februari wordt geschat op 7,2%, zo blijkt uit een eerste raming van het Centraal Bureau van de Statistiek. Met name energie en voedsel zijn in prijs gestegen.

Het CBS heeft dit berekend via de zogenaamde Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP). Via deze index zijn de onderlinge inflatiecijfers tussen lidstaten toch te vergelijken.

In januari 2022 was de inflatie nog vastgesteld op 7,6% dus er is sprake van een bescheiden daling. Niettemin liggen de prijsniveaus duidelijk hoger dan vorig jaar.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...