Goedemorgen Bitcoin: whales worden actiever

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin whales zijn actiever: gemiddeld 4.000 transacties per dag

Whales zijn actiever op de bitcoinmarkt. Gemiddeld versturen ze 4.000 transacties per dag, elke transactie heeft een waarde van minstens 1 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat blijkt uit bevindingen van Santiment, een bedrijf dat het gedrag van whales op de bitcoin blockchain analyseert. Whales zijn pseudonieme entiteiten die over minstens 1.000 bitcoin of meer beschikken. Zodra zij actiever worden, is dat een signaal naar de markt.

Ter vergelijking: begin april was er nog sprake van 2.300 whale transacties per dag.

‘Duitsland is het meest bitcoin-vriendelijke land ter wereld’

Volgens een nieuw onderzoek van Coincub is Duitsland het meest bitcoin-vriendelijke land ter wereld in het eerste kwartaal van 2022. De vorige leider van het klassement, Singapore, vindt zichzelf nu terug op plek twee, terwijl de Verenigde Staten op plek drie is terechtgekomen.

Ergens is het vreemd dat El Salvador niet in de top drie staat. Toegegeven, het onderzoek gaat over ‘crypto’ in de breedste zin van het woord, maar het land dat bitcoin heeft omgedoopt tot wettig betaalmiddel hoort toch zeker in de top drie thuis.

Deze schoen laat de actuele prijs van bitcoin zien en kost $41.000

Bitcoin is meer dan alleen een stukje software. Het is inmiddels ook een wereldberoemd merk. Niet voor niets gebruiken publieke figuren steeds vaker bitcoin in hun marketingcampagnes. De Amerikaanse basketballer Spence Dinwiddie komt met opmerkelijk idee: een schoen met de actuele prijs van bitcoin.

Onder de naam Bitsneaks brengt Dinwiddie in samenwerking met Bitrefill een gelimiteerde oplage uit voor een prijs van $41.000 per paar schoenen.

Grote update van bitcoin wordt nog weinig gebruikt

Taproot is de grootste update voor Bitcoin sinds SegWit die een hoop nieuwe functionaliteiten mogelijk maakt. Dankzij Taproot is het onder andere mogelijk om Lightning-kanalen te openen zonder dat on-chain te zien is of het om een normale transactie of een kanaalopening gaat.

Hoewel Taproot in november 2021 is gelanceerd is de adoptie momenteel nog behoorlijk laag te noemen. De beschikbare data van transactionfee.info laat zien dat ongeveer 0,37 procent van alle transacties momenteel Taproot gebruikt. SegWit heeft op dit moment een adoptie van 85 procent.

Week in Bitcoin: 30.000 bitcoin ‘weg’ bij Coinbase

De wereld van bitcoin staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...