Week in Bitcoin: 30.000 bitcoin ‘weg’ bij Coinbase

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

'Bitcoiners zijn psychopaten die om niemand geven'

De gemiddelde bitcoiner is een berekenende psychopaat met een te groot ego. Zo opent het Britse boulevardblad The Sun een artikel over een kleinschalig onderzoek naar de psyche van investeerders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Europese Commissie ontvangt meer dan 10.000 reacties op digitale euro

De Europese Commissie heeft meer dan 10.000 reacties ontvangen over de digitale euro. Het uitvoerende orgaan van de Europese Unie vraagt om feedback rondom de mogelijke nieuwe munt.

Elon Musk wil Twitter volledig kopen

Het houdt de gemoederen op Twitter behoorlijk bezig. 'Bitcoiner' Elon Musk wil Twitter volledig overnemen. De CEO van Tesla en SpaceX biedt $54,20 per aandeel in het sociale mediaplatform. Gaat het hem lukken en wat betekent het voor bitcoin?

Regels in Rusland op komst: mining legaal, registratie voor bedrijven

De regulering van cryptovaluta in Rusland is neer verluidt erg dichtbij. Het ministerie van Financiën heeft de laatste hand gelegd aan zijn wetsvoorstel. Hierin staan regels voor investeerders, miners en ook exchanges.

Einde voor Amerikaanse crypto-renteniers, Celsius gaat over op custody

Celsius stopt eind deze week met afsluiten van nieuwe contracten voor crypto-renteniers uit de Verenigde Staten. Alle Amerikaanse gebruikers kunnen geen nieuwe stortingen meer doen met het doel om een passief inkomen te krijgen.

Bank of America: bitcoin kan aandelen overtreffen in recessie

Het grote Bank of America heeft een waarschuwing afgegeven over de recente acties van de Amerikaanse Federal Reserve. Volgens de zakenbank kunnen de acties van de centrale bank van de Verenigde Staten de economie in de problemen brengen en bitcoin in het zadel helpen.

‘De geest is uit de fles,’ zegt miljardair Rubenstein over crypto

De medeoprichter van de Carlyle Group is om. Was hij eerst sceptisch over bitcoin en andere cryptovaluta, nu investeert hij er indirect in.

30.000 bitcoin ‘weg’ bij Coinbase, van wie zijn deze?

De bitcoin koers blijft voorlopig boven de $40.000, en CryptoQuant maakt melding van een grote uitstroom aan bitcoin bij Coinbase Pro.

Meerdere analisten verwachten op korte termijn koersexplosie van bitcoin

Veel populaire analisten geloven dat de toekomst voor bitcoin er groen uitziet nadat de koers de 40.000 dollar herpakte met een opleving van 3,5 procent na een correctie die bijna 7 dagen duurde.

Arthur Hayes waarschuwt voor bitcoin daling naar $30.000

Arthur Hayes, de medeoprichter van BitMEX, verwacht op de korte termijn een nieuwe koersval van bitcoin omdat de Nasdaq het moeilijk heeft. In zijn laatste blog van 11 april beargumenteert Hayes dat pijn op de aandelenmarkten waarschijnlijk betekent dat ook bitcoin een schuiver gaat maken.

Podcast van de Week: Michael Saylor bij Lex Fridman

Een gesprek met een zeer hoge kennisdichtheid, kunnen we het gesprek tussen podcaster Lex Fridman en Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, toch wel noemen. Genieten.

Tweet van de Week

Een Lightning developer over de uitdagingen van het lightningnetwerk. Nog genoeg werk aan de winkel, aldus de Duitser Rene Rickhardt.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...