Goedemorgen Bitcoin: Zorgen om enorme Amerikaanse staatsschuld

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

“Cryptobeurs FTX.com gaat doorstarten”

FTX is een doorstart aan het plannen van de offshore cryptobeurs FTX.com, het is onderdeel van een concept reorganisatieplan, waarover The Block bericht. De cryptobeurs is dan gericht op niet-Amerikaanse gebruikers.

De bewindvoerders van de ingestorte beurs stellen in het plan (PDF) voor om de schuldeisers in verschillende groepen in te delen. Gebruikers van de FTX.com offshore beurs worden als “dotcom-klanten” geclassificeerd en FTX-gebruikers in de VS als “Amerikaanse klanten”.

Elke accounthouder van FTX.com gaat een pro rata aandeel van de opbrengst ontvangen uit een pool van activa die verband houden met de FTX.com-beurs, verminderd met (eerdere) uitbetalingen aan de FTX.com-klantengroep en kosten.

Amerikaanse politiek maakt zich grote zorgen over enorme staatsschuld

De Amerikaanse overheid is van plan om de komende periode meer langlopende staatsobligaties uit te geven; omdat het kampt met een gigantisch jaarlijks begrotingstekort en de rente op kortlopende staatsobligaties momenteel boven de 5 procent ligt als gevolg van de renteverhogingen van de Federal Reserve. De verwachting is dat ze per kwartaal voor 102 miljard dollar aan extra lange termijn staatsobligaties op de markt brengen.

De recente renteverhogingen van de Federal Reserve, die de rente op het het hoogste niveau sinds 22 jaar brachten, begint zo langzamerhand een probleem te worden voor de Verenigde Staten. Als gevolg van die renteverhogingen is de gemiddelde rente die Amerika betaalt over zijn staatsschuld inmiddels opgelopen tot bijna 3,0 procent; het hoogste niveau sinds 2009.

Goedemorgen Bitcoin: 'Cryptobeurs FTX.com gaat doorstarten'

DeSantis: “Ik maak een einde aan de oorlog tegen bitcoin”

De Republikeinse kandidaat Ron DeSantis wil een einde maken aan de ‘oorlog tegen Bitcoin’ van president Joe Biden. Dat is zijn belofte als hij wordt herkozen.

“Als president, op dag één, gaat CBDC de prullenbak in, we gaan dat toestaan,” zegt DeSantis tijdens een campagne-evenement in New Hampshire.

Tijdens een campagne-evenement in New Hampshire op 31 juli herhaalt DeSantis zijn plannen om centrale digitale bankmunten te verbieden als hij de Republikeinse nominatie wint, de presidentsverkiezingen wint en in 2025 aan de macht komt. Hij wil dan ook de “oorlog tegen bitcoin en cryptocurrency” van de Amerikaanse president Joe Biden beëindigen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...