Goedemorgen Bitcoin: ‘Zuid-Amerikaanse Amazon accepteert BTC’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Dit miljardenconcern verkoopt zijn aandeel in Coinbase met $900 miljoen winst

Intercontinental Exchange, het moederbedrijf achter de New York Stock Exchange (NYSE) en bitcoin handelsplatform Bakkt heeft zijn 1,4% aandeel in Coinbase verkocht voor 1,2 miljard dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een prima deal voor de handelsonderneming uit Atlanta, want het bracht 900 miljoen dollar aan winst in het laatje. Het aandeel is snel van de hand gegaan na de beursgang op 14 april, zo bleek uit de bedrijfspresentatie van financieel directeur Scott Hill van ICE.

Zuid-Amerikaanse e-commerce gigant van $80 miljard omarmt Bitcoin

Nieuws voor Zuid-Amerikaanse bitcoiners: e-commerce gigant MercadoLibre maakt Bitcoin betalingen mogelijk. Daarbij hoort wel een kleine nuance: het betreft alleen een aparte sectie op de website én de betalingen vinden buiten het platform plaats.

MercadoLibre is momenteel zo’n $80 miljard waard, op basis van hun uitstaande aandelen.

Op 28 april lanceerde de grootste Latijns-Amerikaanse online e-commerce website een aparte sectie op haar website waar je met jouw bitcoin terecht kunt: een marktplaats voor vastgoed. Hoewel het bedrijf de transacties niet rechtstreeks afwikkelt met de cryptomunt, geeft het wel weer meer legitimiteit aan bitcoin als betaalmiddel.

Amerikaanse bank heeft spijt: ‘Bitcoin was betere keuze dan goud’

De Amerikaanse bank BNY Mellon haalt uit naar de asset goud. Ze zien goud minder presteren dan bitcoin en daar heeft de oudste van Amerika spijt van.

De oudste bank van de Verenigde Staten diende documenten in bij de Securities and Exchange Commission (SEC) waarin ze de bovenstaande uitspraken doen. Een van haar ETF’s die zich richt op small-caps heeft ondermaats gepresteerd. De reden?

Het fonds had géén aandelen in MicroStrategy (MSTR), maar wel in een goudmijn, zo schrijven ze. Zoals bekend heeft bitcoin en beurgenoteerde bedrijven met bitcoin beter gepresteerd dan goud.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...