Goedemorgen Bitcoin: Zwitserse overheidsbank gaat BTC verkopen

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Jesse Myers: 'Bitcoin gaat naar koers van 10 miljoen dollar'

Hedgefondsmanager Jesse Myers is ervan overtuigd dat bitcoin op weg is naar een koers van 10 miljoen dollar per stuk. In een nieuw interview met Coin Stories vertelt Myers hoe hij precies tot dit getal is gekomen. Volgens Myers is bitcoin bezig aan een opkomst als een harde en schaarse store of value in een wereld van een continu stijgende schuldenberg en valutadevaluatie.

Zwitserse overheidsbank gaat bitcoin verkopen

PostFinance, eigendom van de Zwitserse overheid, gaat haar 2,5 miljoen klanten bitcoin en ether aanbieden. Ook kunnen klanten deze munten verkopen en opslaan. De nieuwe dienst is mogelijk door een samenwerking met de eveneens Zwitserse Sygnum Bank.

PostFinance geldt als een top 5 bank in de bergstaat, Sygnum is gereguleerd bij de overheid als een aanbieder van digitale activa. Opvallend feit is dat PostFinance volledig eigendom is van de Zwitserse overheid.

Gisteren was het de officieuze verjaardag van Satoshi Nakamoto

5 april 1975. Het zal veel mensen niet veel zeggen, maar gisteren was het de verjaardag van Satoshi Nakamoto, het pseudonieme genie achter Bitcoin. Het is echter niet zomaar een feestje, maar eentje met een diepere lading.

Huh, denk je misschien. Weten we dan wél iets over Satoshi? Kunnen we aan de hand van de verjaardag niet z'n identiteit achterhalen?

Het antwoord is: Satoshi was nóg genialer dan deze op zichzelf slimme opmerking. Nakamoto vulde namelijk wel een geboortedatum in op online fora, maar dit was hoogstwaarschijnlijk niet zijn/haar échte verjaardag. Er zit in deze datum een interessante boodschap achter.

Met 5 april verwijst Satoshi naar de dag dat de Executive Order 6102 in de Verenigde Staten werd getekend. Dit was een verordening die in 1933 werd ondertekend, waardoor het bezit van goud illegaal was. De overheid had destijds goud nodig om de geldhoeveelheid te kunnen oprekken. Geld was destijds immers nog gedekt door goud, en dus werd privaat bezit verboden.

Met het jaar 1975 verwijst Nakamoto naar het jaar dat het verbod werd opgeheven. Sinds dit jaar, ironisch genoeg vier jaar na het afschaffen van de gouden standaard, werd het weer legaal om goud in bezit te hebben.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...