Goedmorgen Bitcoin: grote vermogensbeheerder start nieuw fonds

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Man (26) geëlektrocuteerd bij het minen van Bitcoin

Een treurig nieuwtje uit Thailand: een bitcoin miner is overleden na een poging zijn hardware weer aan de praat te krijgen. Danai Makmek (26 jaar) was druk in de weer met bitcoin minen. Een poging om een van zijn miners weer van energie te voorzien liep helemaal mis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar verluidt is een deel van de hardware ‘ontploft’, waarna Danai werd geëlektrocuteerd.

Volgens zijn broer (Apiwat) was de overleden miner in paniek toen een van zijn systemen niet meer goed werkte. Hij was bang voor een verlies van zijn inkomen. Hij probeerde gehaast een van zijn tientallen rigs weer draaiende te krijgen.

Fondsmanager van $10 miljard start nieuw Bitcoin fonds

Stone Ridge Asset Management wil een nieuw soort bitcoin fonds oprichten. Daarvoor moet het wel nog door de keuring komen van de toezichthouders. De Securities and Exchange Commission (SEC) is niet altijd even makkelijk op het gebied van BTC.

Het Stone Ridge Bitcoin Strategy Fund is volgens de aanvraag vooral gericht op ‘kapitaalgroei’. Het fonds wil blootstelling aan de koers van bitcoin middels futures.

Het gaat hier dus niet om een fonds dat direct bitcoin zal kopen. Het moet een ander financieel product komen op basis van futures. Ook andere financiële producten waarmee ze direct of indirect in bitcoin investeren behoren tot de mogelijkheden.

Stone Ridge kocht in 2020 nog 10.000 BTC. Het bedrijf zet vol in op bitcoin.

Poker, puzzels en games: leuke Bitcoin nieuwtjes uit de beginjaren

In de beginjaren van Bitcoin gebeurden er al leuke dingen rondom de cryptomunt. Onder andere games, puzzels en poker-wedstrijden. Een kort overzicht.

Het allereerste pokertoernooi waarbij gespeeld werd om bitcoin, dateert uit 2010. Althans, dat is de eerste keer dat er op het forum Bitcointalk over werd gepraat. Op 20 maart werd het “Worlds First Sudo-Anonymous Poker Tournament” gespeeld door 10 Bitcoiners.

Iedereen die mee wilde doen, moest hiervoor natuurlijk sats inleggen. Er werd 1000 BTC aan de prijzenpot toegevoegd, en de inleg was 50 BTC (+ 5 BTC voor buy-ins). De winnaar ging met een flinke buit naar huis. De vierde plek (van de tien) was goed voor 125 BTC. De prijzen voor de podiumkandidaten zag er als volgt uit:

  1. 750 BTC
  2. 375 BTC
  3. 250 BTC

Vergis je niet: destijds was de waarde van bitcoin nog $0. Vandaar dat de initiatiefnemer BitcoinFX het heeft over ‘no real money’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...