Fondsmanager van $10 miljard start nieuw Bitcoin fonds

Stone Ridge Asset Management wil een nieuw soort bitcoin fonds oprichten. Daarvoor moet het wel nog door de keuring komen van de toezichthouders. De Securities and Exchange Commission (SEC) is niet altijd even makkelijk op het gebied van BTC.

Stone Ridge

Het Stone Ridge Bitcoin Strategy Fund is volgens de aanvraag vooral gericht op ‘kapitaalgroei’. Het fonds wil blootstelling aan de koers van bitcoin middels futures.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat hier dus niet om een fonds dat direct bitcoin zal kopen. Het moet een ander financieel product komen op basis van futures. Ook andere financiële producten waarmee ze direct of indirect in bitcoin investeren behoren tot de mogelijkheden.

Stone Ridge kocht in 2020 nog 10.000 BTC. Het bedrijf zet vol in op bitcoin.

Mede-oprichter Robert Gutmann gelooft ”op de lange termijn in een open-source geldsysteem, assets zoals bitcoin.”

Voordat een bedrijf als Stone Ridge, met $10 miljard aan assets in beheer, bitcoin kan kopen moet er veel geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan een veilige manier om bitcoin te kopen met dollars. Dat is voor particulieren tegenwoordig goed te doen: er zijn tal van betrouwbare brokers of beurzen waar je bitcoin kunt kopen.

Maar als je te maken hebt met honderden miljoenen aan investeringen is er iets anders nodig. Stone Ridge besloot daarom een heel eigen systeem op te tuigen. Met hun nieuwe custody tools willen ze naast hun eigen bitcoin opslaan ook winst genereren met hun nieuwe aanpak.

Dit soort fondsen zijn daarin een belangrijke schakel.

NYDIG

Stone Ridge is ook het moederbedrijf van NYDIG. De New York Digital Investment Group bouwt aan infrastructuur voor financiële instellingen die ‘iets met bitcoin’ willen doen. Stone Ridge is dus met meer bezig dan alleen fondsen in de wereld van BTC.

NYDIG biedt bijvoorbeeld banken de optie om direct diensten aan te bieden in hun online omgeving. In de praktijk betekent het dat klanten direct bitcoin zouden kunnen verhandelen in hun bank app.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...