Grayscale onderzoeker: ‘Bitcoin koers zal stijgen ongeacht verkiezingsresultaat’

1079 totale weergaven
grayscale bitcoin koers

Zach Pandl, onderzoeker bij Grayscale Investments, voorspelt dat de Bitcoin koers sterk zal stijgen, ongeacht wie de Amerikaanse verkiezingen wint. Hij verwacht dat de waarde van Bitcoin flink zal toenemen door langdurige economische trends en de mogelijke daling van de waarde van de Amerikaanse dollar.

Belangrijke voorspelling van Grayscale voor de Bitcoin koers

Pandl maakte deze voorspelling in een interview met DL News. Hij zei dat de Bitcoin koers vooral beïnvloed wordt door grote economische ontwikkelingen, en niet zozeer door wie de volgende president van de Verenigde Staten wordt.

Hij verwacht dat de waarde van de Amerikaanse dollar in de komende 10 tot 20 jaar flink zal dalen. Dit kan gebeuren doordat de Amerikaanse overheid steeds meer schulden maakt, momenteel bijna $33,2 biljoen.

Als er minder vraag is naar Amerikaanse staatsobligaties, zou de overheid meer geld kunnen gaan drukken, wat leidt tot inflatie. In dat geval kan Bitcoin, met zijn vaste voorraad van 21 miljoen munten, een belangrijke bescherming tegen geldontwaarding worden.

Bitcoin en economische trends

Pandl zei ook dat Bitcoin al uitgroeide tot een biljoenen asset toen de Amerikaanse dollar nog sterk was. Hij suggereert dat als de dollar in waarde daalt, Bitcoin nog verder in waarde kan stijgen. Dit kan leiden tot meer investeringen in Bitcoin, wat de koers verder zou kunnen verhogen.

Hoewel Pandl optimistisch is over Bitcoin, zijn niet alle experts het met hem eens. Er is discussie over of grote inflatie echt onvermijdelijk is en of Bitcoin net zo betrouwbaar zal worden als goud als veilige haven. Pandl erkende dat Bitcoin’s rol als bescherming tegen de dollar controversiëler is dan die van andere cryptocurrencies, zoals Ethereum.

Bitcoin is ontstaan als reactie op het traditionele financiële systeem, met een gedecentraliseerde structuur en een beperkte voorraad. Dit maakt het aantrekkelijk voor mensen die zich zorgen maken over de toekomst van fiatvaluta’s.

Zo voorspelde Fred Krueger ook dat Bitcoin $1 miljoen zou kunnen bereiken als de Amerikaanse Federal Reserve de rente verlaagt en de inflatie stijgt.

Lees meer over:
bitcoin koersGrayscale

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...