Grayscale deelt resultaten van enquête over bitcoin investeerders

Het Amerikaanse bedrijf Grayscale deelt een aantal opvallende statistieken uit een recent onderzoek. In hun 2021 Bitcoin Investor Study zien ze onder andere dat 26% van de ondervraagde in hun enquête al bitcoin heeft.

Echte conclusies kun je niet trekken uit hun onderzoek. De online-enquête werd ingevuld door 1.000 Amerikaanse consumenten tussen 12 augustus 2021 en 20 augustus 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alle respondenten waren tussen de 25 en 64 jaar, en had de primaire of gedeelde verantwoordelijkheid voor huishoudelijke financiële beslissingen.

Alle respondenten waren betrokken bij een of andere vorm van persoonlijk beleggen, met minimaal $ 10.000 aan actieve beleggingen en een inkomen (exclusief pensioenregelingen op de werkplek of onroerend goed), en minimaal $ 50.000 aan gezinsinkomen. Dat is te lezen in in het onderzoeksrapport.

Resultaten

Onder de 1.000 respondenten vallen een aantal trends op.

  1. Meer dan een kwart van de respondenten heeft al bitcoin.
  2. Meer dan de helft (59%) van de ondervraagden was geïnteresseerd is in bitcoinproducten. In 2019 was dit nog slecht 36%.
  3. Meer dan de helft (55%) van de beleggers die momenteel Bitcoin bezitten, is de afgelopen 12 maanden begonnen met beleggen.
  4.  De belangstelling voor Bitcoin-beleggingsproducten nam aanzienlijk toe onder oudere investeerders tussen 55 en 64 jaar (46% in 2021 tegen 30% in 2020).
  5. Vrouwelijke investeerders (53% in 2021 tegen 47% in 2020). 
  6. De meeste Bitcoinbezitters (87%) bezitten een of meer andere digitale valuta.
  7. Meer dan de helft (55%) van de beleggers die momenteel Bitcoin bezitten, is de afgelopen 12 maanden begonnen met beleggen.

Grayscale heeft met hun Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) het grootste bitcoinfonds van de wereld in handen. Het bedrijf stopte al 654.600 BTC in hun spaarpot.

Daarnaast biedt Grayscale nog een legio aan andere financiële producten aan. Het is dus gebaat bij een positieve kijk op bitcoin en andere digitale assets. De resultaten uit de kleine enquête vallen goed uit, maar het is een te klein onderzoek om serieuze conclusies uit te halen.

“De resultaten van de Bitcoin Investor Study 2021 bevestigen dat meer investeerders waarde op lange termijn zien in het toevoegen van Bitcoin en digitale valuta aan hun investeringsportefeuilles”, zegt Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale Investments. “Hoewel het bemoedigend is om te zien dat de houding ten opzichte van crypto blijft evolueren, staat de industrie nog in de kinderschoenen. Het is de plicht van ons allemaal om gefocust te blijven op het opleiden van het investerende publiek, zodat investeerders toegang hebben tot deze kans die eens in een generatie wordt geboden.”

Profiel

De demografie van Bitcoin investeerders veranderde ook in 2021. De meeste geïnteresseerde vinden we, zoals altijd bij dit soort onderwerpen, onder jonge mannen.

Maar de grootste groei was te zien onder ‘oudere’ en vrouwelijke investeerders. Voor het eerst sinds de 4 jaar dat dit onderzoek wordt gehouden, zei meer dan de helft (53%) van de vrouwelijke respondenten dat ze zouden overwegen om in Bitcoin te investeren (tegenover 47% in 2020).

Kortom: de doelgroep van bitcoin (en dus voor Grayscale) lijkt op meerdere manieren te groeien.

Bovenal wees het onderzoek op een toegenomen vraag naar informatie en investeringen in Bitcoin en andere digitale valuta. Het volledige rapport is hier te downloaden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...