Grootste bitcoinfonds ter wereld bereikt nieuw dieptepunt

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bereikt een nieuw dieptepunt. GBTC staat op een ‘korting’ van 35,18%.

Het Grayscale Bitcoin Trust heeft in totaal 643.572 BTC in bezit. Met een aandeel GBTC koop je een aandeel in dit fonds. Dit aandeel staat echter dus flink onder water. De waarde van bitcoin in kas is ruim 35% hoger dan de koers van GBTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit fonds is bedoeld voor mensen om blootstelling te krijgen aan bitcoin middels het aandeel. Maar dat wil nog niet echt lukken de laatste jaren.

In onderstaande grafiek zie je duidelijk wanneer de prijs van GBTC verder achterop raakte tegenover de koers van bitcoin.

Grootste bitcoinfonds ter wereld bereikt nieuw dieptepunt
Koers van GBTC volgens Ycharts.com

Bitcoinfonds

Grayscale Bitcoin Trust startte al in 2013. Het was lange tijd een van de weinige toegangswegen naar bitcoin voor professionele beleggers in de VS. Niet voor niets stonden de aandelen GBTC juist jarenlang in het groen. De vraag naar een aandeel in het grootste bitcoinfonds ter wereld is echter sterk afgenomen.

Er is simpelweg meer concurrentie op de markt. Je kunt allerlei derivaten verhandelen, of echte bitcoin kopen. Particulieren, professionele beleggers, grote bedrijven, kleine bedrijven en zelfs landen komen allemaal op hun eigen manier aan BTC.

Grayscale wil mede hierdoor graag hun fonds omzetten naar een exchange-traded fund. Dat is goedkoper voor het bedrijf zelf, maar ook voor de klanten. Tot op heden houdt de Securities and Exchange Commission (SEC) dat echter tegen. Zij vinden het ’te risicovol’. Grayscale daagde SEC daarom voor de rechter.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...