Grootste cryptofonds ter wereld behoedzaam naar Europa

Grootste cryptofonds ter wereld behoedzaam naar Europa

De grootste beheerder van bitcoin en andere digitale assets, Grayscale, is zich aan het voorbereiden om de Europese markt te betreden. Het plan is om dit gefaseerd te doen.

Voorbereidingen

Grayscale komt naar Europa. De Chief Executive Officer (CEO), Michael Sonnenshein, zegt dat nog uitgewerkt moet worden welke landen het eerst betreden zullen worden. Gisteren gaf Sonnenshein in een interview met Bloomberg aan dat er gesprekken plaatsvinden met lokale partners, bijvoorbeeld handelsplatformen, om tot een planning te komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De crypto-vermogensbeheerder is bereid om in verschillende landen pilots te draaien.

“Ook al is de EU een unie, we zien de Europese markt niet daadwerkelijk als één markt. We zullen met veel aandacht en methodisch te werk gaan in ieder financieel centrum en iedere financiële hub waar we uiteindelijk gaan beginnen. Want we begrijpen het onderscheid in houding en gedrag van de beleggers en in regelgevingsklimaat.”

Gefragmenteerde concurrentie 

Grayscale is een grote speler in de wereldwijde cryptomarkt, maar zal in Europa te maken krijgen met stevige concurrentie. Juist door de lappendeken aan regelgeving, nationale markten en de verschillen tussen landen in de houding ten opzichte van bitcoin en andere cryptovaluta, zijn er relatief veel partijen die al actief zijn in Europa. In West-Europa alleen al zijn er meer dan 80 ETP’s waar ruim $7 miljard in omgaat.

Aan de andere kant zijn er ook genoeg kansen. In het Europese Parlement wordt hard gewerkt aan zeer strikte regels voor handel in cryptovaluta en ook de Europese Centrale Bank probeert de traditionele financiële markten af te schermen voor inmenging van ‘ongereguleerde’ cryptovalutahandel. Een fonds met de omvang en status van Grayscale zou dan wellicht juist meer kans maken om toegelaten te worden.

Lees meer over:
Bitcoin Grayscale Europa

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties