Grootste investeringsadviseur van Amerika wacht op duidelijke regels voor Bitcoin

De grootste investeringsadviseur van Amerika wil nóg niet van start met diensten rondom bitcoin (BTC). Volgens de directeur van Charles Schwab moeten de regels rondom bitcoin handelsdiensten nog duidelijker worden in het land. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De Charles Schwab Corporation is een grote financiële dienstverlener en het bedrijf is momenteel zo’n $127 miljard waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Charles Schwab

Walt Bettinger geeft aan dat zijn bedrijf de bitcoin industrie goed in de gaten houdt. Wel geeft hij aan dat ze geen haast hebben en wachten op meer duidelijkheid rondom de richtlijnen en regels vanuit de verschillende overheidsorganen.

Als het bedrijf uiteindelijk de stap zet, dan wil het domineren. Bettinger geeft aan dat ze niet komen voor de tweede plaats, ze willen de markt opschudden als ze hun entree maken.

Voorlopig is het echter nog niet zo ver. Via Charles Schwab kunnen klanten overigens wel al indirect meedoen in de wereld van BTC. Denk bijvoorbeeld aan bitcoin gerelateerde aandelen, futures en het bitcoin fonds van Grayscale.

Met de juiste informatie en regels moet Charles Schwab uiteindelijk de markt betreden. Bettinger: ”Dat doen we op dezelfde manier als bij andere investeringskansen in verschillende categorieën.”

Bitcoin Amerika

De verschillende staten in Amerika hebben te maken met landelijke regels, maar de implementatie van lokale wetten zorgen voor een verdeeld landschap. De staat New York staat er om bekend een streng regiem te hebben rondom de bitcoin industrie, terwijl staten als Wyoming en Texas de deur steeds verder openzetten.

Onderling is er concurrentie en er is in het land genoeg ruimte om in verschillende staten verschillende niches tot bloei te laten komen. Toch is het voor partijen als Schwab blijkbaar nog niet helemaal helder wat te doen. Andere partijen zijn recentelijk wel ingestapt.

De grote bank Morgan Stanley biedt klanten met $2 miljoen aan assets de mogelijkheid om in futures te handelen. Een van de twee fondsen haalde in 2 weken $29 miljoen op.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndustrie

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)