Grootste vermogensbeheerder ter wereld onderzoekt digitale valuta

Larry Fink, de CEO van BlackRock verklaart dat zijn bedrijf “digitale valuta, stablecoins en hun onderliggende technologieën” onderzoekt. Daarmee zet de grootste vermogensbeheerders van de wereld weer een klein stapje in de richting van bitcoin.

Interesse in digitale valuta

BlackRock heeft $10 miljard aan vermogen in beheer voor haar klanten. De multinational lijkt steeds meer in de richting van bitcoin te bewegen en CEO Larry klinkt steeds meer overtuigd. Hij vertelt dat zijn bedrijf digitale activa bestudeert, terwijl klanten grote interesse in de sector tonen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lange tijd was Fink géén voorstander van cryptovaluta. In 2017 beschreef hij bitcoin als de “index van het witwassen van geld”. Hij stond op één lijn met Warren Buffett en Jamie Dimon, die beide uitgesproken criticasters zijn van het digitale geld van de toekomst.

In de loop der jaren veranderde de toon van Fink. In 2020 zei hij dat bitcoin de aandacht van de brede samenleving had getrokken en voorspelde hij dat er een wereldwijde markt zou kunnen ontstaan.

Fink noemde zelfs dat een groei van bitcoin zelfs een bedreiging zou kunnen vormen voor de dominantie van de Amerikaanse dollar als wereld reservemunt.

Inmiddels zou er zelfs een werkgroep zijn opgericht om de verkoop van bitcoin te onderzoeken.

Klanten en stablecoins

De topman schreef vorige maand in een brief naar de aandeelhouders nog dat de oorlog in Oekraïne de adoptie van bitcoin versnelt. Collega en CIO Rick Rieder heeft op persoonlijke titel bitcoin.

In een recent interview met de Wall Street Journal verduidelijkte hij zijn standpunt nogmaals. Fink merkte op dat er veel interesse is vanuit het klantenbestand.

Eerder deze week maakte Circle, het bedrijf achter de USDC-stablecoin, bekend dat ze $400 miljoen aan investeringen op hadden gehaald, bij onder andere BlackRock. Ook gaan de twee samen kijken naar een manier stablecoins een plek kunnen krijgen op de traditionele kapitaalmarkt, met onder andere renteproducten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlackrock