'Grote bitcoin stijging komt voornamelijk door Amerika'

'Grote bitcoin stijging komt voornamelijk door Amerika'

Bitcoin is de laatste tijd sterk gestegen in waarde. BTC steeg dit jaar al naar prijzen boven $28.000. 2023 begon ver onder de grens van $20.000. De stijging lijkt vooral te komen vanuit de Verenigde Staten.

Een van de redenen voor deze stijging is dat Amerikanen bitcoin zien als een veilige haven in een tijd van onzekerheid in de banksector. Tenminste, het rommelt in de Verenigde Staten rondom banken. En de koers van bitcoin kan daar (speculatief) van profiteren.

Dat blijkt uit een analyse van Matrixport, een bedrijf dat cryptodiensten aanbiedt. Matrixport heeft gekeken naar de prijsbewegingen van bitcoin in verschillende tijdzones. Daaruit blijkt dat de grootste stijgingen plaatsvonden tijdens Amerikaanse handelsuren (14:30 - 21:00 Nederlandse tijd). Sinds 10 maart is bitcoin met 44% gestegen, waarvan 31% tijdens de Amerikaanse uren.

Via Matrixport
Via Matrixport

De Amerikaanse interesse in bitcoin hangt samen met de problemen in de banksector in de VS. Er zijn recentelijk meerdere banken failliet gegaan door slechte leningen en liquiditeitstekorten. Maar het is niet zo dat men nu massaal naar bitcoin overstapt. De handelsvolumes hebben bijvoorbeeld nog geen recordhoogte bereikt, ook niet op Amerikaanse beurzen.

Matrixport zegt dat de Amerikaanse handelsuren sinds het begin van het jaar een belangrijke bron van bullish druk zijn geweest voor bitcoin. Bitcoin is dit jaar met 66% gestegen, waarvan 47% tijdens de Amerikaanse uren, 16% tijdens de Aziatische uren en slechts 3% tijdens de Europese uren. Uiteraard gaat het hier om kantooruren. De markt is 24/7 dus ook in Europa wordt er gehandeld als de bitcoin koersen stijgen of dalen.

Matrixport verwacht dat het imago van bitcoin als veilige haven zal groeien zolang de banksector onder druk staat.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties